Thumbnail pagina

Europees Kampioenschap G-golf in Koksijde Golf Ter Hille van 9-11 juni

20220508 ETC4 GD oefenronde Team Belgium 002

Het European Team Championship for Golfers with Disability vindt voor het eerst plaats op Belgische bodem. Van 9 tot 11 juni komen 20 Europese landenteams naar Koksijde Golf Ter Hille om te strijden voor de titels Europees Kampioen en Nations Cup winnaar.

Met het ontvangen van een Europees Kampioenschap worden grote, nieuwe stappen gezet binnen G-golf (of Paragolf) in Vlaanderen en België. Dit kampioenschap is één van de drie grote wedstrijden die in 2022 in België plaatsvindt, naast de SOUDAL Open van 12 tot 15 mei in Rinkven en de Ladies European Tour van 27 tot 29 mei in Naxhelet golfclub.

Publiek is gedurende de drie wedstrijddagen gratis welkom. Als golfer kan je de flights op rustige wijze mee volgen op een veilige afstand op de fairways.

Reeds verscheidene jaren wordt er vanuit Golf Vlaanderen en de K.B.G.F. ingezet op G-golf, een belangrijk onderdeel bij het vervullen van haar maatschappelijk rol: van initiaties bij revalidatiecentra tot het organiseren van trainingen voor verschillende doelgroepen (dove en slechthorende spelers, spelers met een fysieke beperking, spelers met autisme en/of een mentale beperking). Nu komt daar een belangrijk sportief aspect bij, een mogelijkheid voor de spelers om op topniveau te presteren.

“We blijven inzetten op promotie van G-golf en het aantrekken van nieuwe spelers, maar willen ook een uitdaging bieden aan de betere, ervaren spelers. De komst van het EK is de ideale gelegenheid om hun wedstrijdambities waar te maken. Samen met de collega’s van de Belgische en Waalse federaties zetten we alles op alles om 2 sterke teams te kunnen afvaardigen. We nodigen alvast iedereen uit om in Koksijde te komen supporteren!” Marc Verneirt (Secretaris-Generaal Golf Vlaanderen)

Het programma

Voor niet-golfers bieden wij op vrijdag en zaterdag begeleide sessies aan waarbij je op verschillende plaatsen op het golfterrein de teams aan het werk kan zien. Inschrijven kan via www.koksijdegolfterhille.be

voor vrijdag 09/06 om 10 en 11 uur via een link op Koksijde Golf ter Hille

voor zaterdag 10/06 om 9 - 10 - 11 uur via een link op Koksijde Golf ter Hille

Het programma:

Woensdag 8 juni 2022

 • oefenrondes van 9 tot 13 uur
 • teamfoto’s vanaf 17 uur
 • welkomstceremonie & cocktail vanaf 18.30 uur

Donderdag 9 juni 2022

 • Foursomes vanaf 9 uur tot +/- 13 uur

Vrijdag 10 juni 2022

 • Greensomes vanaf 9 uur tot +/- 13 uur

Zaterdag 11 juni 2022:

 • Singles vanaf 8 uur tot +/- 13 uur
 • Closing Ceremonie & dinner vanaf 18.30 uur

In teams van 4 spelers zullen verschillende spelformules gespeeld worden: foursomes op donderdag, greensomes op vrijdag en singles op zaterdag.

België zal twee teams afvaardigen: ééntje in elke categorie, waarbij het van groot belang is dat de spelers goed afgestemd zijn op elkaar.

Belgian Team

De geselecteerde spelers Belgian Team voor het EK zijn:

European Team Championship: Diego Garcia (coach) - Alexandre Van Wien (captain):

 1. Adem Whabi
 2. Bérénice Thiran
 3. Ronny Verelst
 4. Graham Freeman

European Nation's Cup: Patsy Van Baarle (coach) - Captain TBC

 1. Peggy Gijsels
 2. Jules Hallez
 3. Liliane Cambré
 4. Senne Nuyens

Meer informatie

Alle sportieve info via European Golf Association : European Team Championship for Golfers with Disability | European Golf Association (ega-golf.ch)

Alle info ivm de wedstrijd en de club:

Hof ter Hillestraat 2 - 8670 Koksijde, Belgium
Email: golfsecretariaat@koksijde.be

Jan Deramoudt en Minke Devroye
Tel. no. +32 (0)58 53 27 10