Thumbnail pagina

Fondsen jeugd en G-golf voor 50 clubs

Het Jeugdsportfonds en G-golf friendly fonds ondersteunen samen 50 clubs.

Zowel het Jeugdsportfonds als het G-golf friendly fonds zijn projecten van Golf Vlaanderen in samenwerking met Sport Vlaanderen. Het éne om de kwaliteit van de jeugdwerking binnen de clubs te verhogen en de clubs te helpen om hun beleid verder uit te bouwen. Het andere idem voor G-golf, golf voor personen met een beperking.

Jsf en ggff 2

Jeugdsportfonds

Het Jeugdsportfonds is al geruime tijd een begrip bij de Vlaamse golfclubs. Sportparticipatie in golf bij de jeugd verhogen is dan ook van bij het begin één van de doelstellingen geweest bij Golf Vlaanderen. Indien de jeugdwerking van de club voldoet aan de instapcriteria kan ze financiële ondersteuning genieten. Clubs die daarenboven extra werk maken van promotie, jeugdtrainingen of topjeugd worden in een normaal jaar beloond met respectievelijk het Rabbit, Birdie of Eagle label. Helaas gooide Corona het afgelopen jaar roet in het eten bij heel wat normen die belangrijk zijn voor de labels: wedstrijden, golf op school-activiteiten, opendeurdagen en allerlei andere evenementen werden afgelast. Hierdoor werd beslist om in 2020 zeer uitzonderlijk geen labels uit te reiken. Wel werd het fonds met een totaalbedrag van 58.084,23 EUR aan subsidies verdeeld over 31 clubs.

Jsf en ggff

G-golf friendly fonds

Het G-golf frienldy fonds maakt deel uit van het G-golf project dat in 2020 aan zijn 4e en laatste jaar toe was binnen de beleidsperiode 2017-2020. Clubs die zich inzetten voor G-golf kunnen via dit fonds een aanvraag doen om gemaakte kosten in het kader van G-golf te recupereren. Zo dienden afgelopen jaar 19 clubs een aanvraag in en verdeelde Golf Vlaanderen 16.000 EUR op basis van hun inspanningen voor G-golf. Met dit budget werden zaken vergoed, zoals de aankoop van G-pictogrammen, hulpmiddelen, promotiemateriaal, een deel van de gereden kilometers van de Mobicart-buggy’s, enz. … .

G-golf friendly labels waren er net zoals bij het Jeugdsportfonds niet omwille van de beperkte mogelijkheden door de Corona-crisis.

Voor de nieuwe beleidsperiode 2021-2024 heeft Golf Vlaanderen voor beide fondsen eind augustus opnieuw een aanvraag gedaan bij Sport Vlaanderen om zowel jeugd als G-golf verder uit te bouwen in samenwerking met de clubs.

Volgend artikel