Thumbnail pagina

Fun of techniek? Wat weegt door in de golflessen?

OPLEIDINGSVISIE

De opleidingsvisie is een instrument die elke golfles, onbewust, zou moeten doorlopen. De 6 stappen helpen de lesgever om de golflessen inspirerend en leuk te maken. Samen ervoor zorgen dat de lessen voldoen aan ieders verwachtingen, of iemand nu eerder technische vordering wil of eerder vooral ‘fun’ wil beleven. Voor elke groep is er immers een unieke aanpak nodig.

De 6 stappen zijn:

  1. Introductie: Stel jezelf voor, informeer je sporters, geef het goede voorbeeld, zorg voor een veilige omgeving en houd rekening met weersomstandigheden.
  2. Inzicht in je doelgroep: Door inzicht te hebben in de persoon of groep die voor je staat kan de les en het materiaalgebruik aangepast worden om ervoor te zorgen dat de les op maat van de doelgroep is.
  3. Inspireer: Enthousiaste lesgevers kunnen de spelers motiveren en enthousiasmeren o.a. door leuke feitjes & weetjes te vertellen.
  4. Opwarming: Een goede opwarming zorgt voor een fysieke en mentale voorbereiding op de geplande fysieke activiteit.
  5. Kern: In dit gedeelte komt vooral de golfgerichte oefenstof aan bod met focus op leren of beleven afhankelijk van de doelgroep.
  6. Afsluiting: De les wordt afgesloten met een spel of competitievorm, daarna wordt een feedback gesprek gehouden om te peilen naar ervaringen en belevenissen.

De 6 stappen van de opleidingsvisie werden uitgeschreven op 6 gekleurde tegels, waarbij elke tegel uitgebreide informatie bevat met een aantal voorbeeldvragen die de lesgever zich bij elke stap kan stellen. Voorbeeld: Inzicht in je doelgroep: Wat is de leeftijd van het individu/de groep waar ik aan lesgeef? Zijn ze sportief of eerder onsportief? … .

De tegels zijn gemaakt van hard plastic en kunnen gebruikt worden als markeerpunten bij het uitzetten van oefeningen, indoor of outdoor, of een puttingwedstrijdje. Elke cursist die deelneemt aan de opleiding Initiator Golf of Trainer B Golf zal de ‘Opleidingsvisie-doos’ ontvangen met daarin de tegels én een USB-stick, die achtergrondinformatie bevat ter inspiratie en daarbovenop een uitgewerkt lessenplan voor starters.

Volgende pagina