Thumbnail pagina

G-golfers op internationaal tornooi

Met 4 zijn ze intussen, Vlaamse golfers met een beperking die deelnemen aan de EDGA-tour.

Ronny Verest en Xavier Vanderhaeghe, die reeds langer actief zijn op deze wedstrijden, kregen onlangs het gezelschap van Peggy Gijsels en Graham Freeman. Met z’n vieren traden ze op 12 en 13 september in Frankrijk aan in een EDGA Open, de Grand Prix de Dunkerque.

Voorafgaand kregen zij onder leiding van Golf Vlaanderen coach Patsy Van Baarle een extra training op de baan om hen optimaal voor te bereiden in o.a. course management.

Met deze extra trainingen voor wedstrijdspelers wil Golf Vlaanderen meer G-golfers stimuleren om deel te nemen aan competitie. De komende 4 jaar hopen we deze groep te kunnen uitbreiden naar 10 spelers.

Peggy, lid bij Ternesse Golf & Country Club, vertelt:

De ontvangst in Duinkerke was goed, Graham en ik hadden vrijdag om 11u een afspraak met de sportarts. Omdat wij beide voor het eerst aan een EDGA-tornooi meededen, moesten we een medische keuring ondergaan die toch wel wat inhield. Lichamelijke controle en diverse medische vragen. Ook tijdens onze oefenronden is de dokter komen observeren. En goedgekeurd.”

“Zaterdag was het voor mij om 10u starten met nog een G-golfer uit Frankrijk en met een valide speler van Duinkerke. Niet 100% procent goed geslapen maar wel veel zin. Gedurende de eerste holes voel je de zenuwen toch wel door je lichaam, maar dat ging snel over. Iedereen is zo vriendelijk en behulpzaam. Xavier en Ronny hebben ons goed geholpen met informatie te geven hoe alles verloopt tijdens zo’n weekend.”

“Dag 2 was dan wat vlotter, omdat je al wist hoe het allemaal verloopt. Toch weer even 2 holes stress gekend, maar herpakt en uiteindelijk ben ikzelf met 35 Stableford van de baan gekomen, dag 1 met 31. De mannen speelden Strokeplay cat 1. Het leuke was dan ook dat niet alleen Adem uit België gewonnen heeft - waarvoor dikke proficiat! - maar dat ook ik 3de ben geworden in cat. 2 mix. (+ beste dame) … .”

“Ons team van 4 spelers is een sterk team en samen met Adem kunnen we België wat meer in de aandacht brengen op de EDGA en in België. We gaan ervoor! Daar geloof ik in, hopelijk met binnenkort nog enkele spelers extra.”

Ons contact tussen elkaar is heel goed, nieuwe vrienden! Alles loopt met wederzijds respect en we helpen elkaar.

Graham, nam als rolstoeler deel in de Paragolfer. Dit was zijn ervaring:

“Met mijn eerste deelname aan een EDGA-tornooi werd ik meteen geconfronteerd met enkele uitdagingen, zoals bijvoorbeeld het transport van de Paragolfer naar en van Duinkerke. Dikke merci aan collega G-golfer Kris Van Nuffel voor de rit heen en terug om het toestel op de baan te krijgen!”

“De afslag op de eerste tee was een wat beangstigende ervaring, wetende dat alle ogen op jou zijn gericht. Niet zo gek veel mensen hebben reeds iemand zien spelen in de Paragolfer. Gelukkig ging m’n eerste bal rechtdoor midden fairway. Opluchting … en wedstrijdmodus aan!”

“Bluegreen Golf Duinkerke was een uitdagende baan met een aantal moeilijke liggingen, zware rough en snelle greens. Ik speelde op beide dagen in een flight van 3 met 2 valide golfers. Hun aanmoedigen waren supertof. Ook de volledige crew van Duinkerke was heel vriendelijk.”

“Het was een zeer positieve en leerrijke ervaring, met een degelijk golfniveau. De spelers van het G-golf team betekenden een grote steun voor mij en ook het ontmoeten van andere spelers met een beperking was fijn en een grote hulp. Proficiat aan Adem met de overwinning, prachtig staaltje golf dat hij daar etaleerde!”

Ik heb werkelijk mijn passie voor golf én mijn zelfvertrouwen herontdekt. Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijd in oktober.

Ben je zelf G-golfer en heb je zin om samen met andere G-golfers training te volgen en op termijn wedstrijden te spelen? Contacteer Golf Vlaanderen via info@golfvlaanderen.be.