Thumbnail pagina

Golf en Padel, een succesvolle combinatie in Ranst

In 2012 startte Open Golfcentrum met een 6-holes golfschool in de gemeente Ranst. De locatie was voorheen gekend als voetbalterrein voor de populaire tv-serie FC De Kampioenen. De brasserie die zich nu in de oude kantine van die reeks bevindt, noemt niet geheel toevallig “Mijn gedacht”. Na 10 jaar kan je er naast golf een nieuwe sport beoefenen. Neen, het is niet voetbal dat terugkeert... Padel is de naam!

De Visie 2025 van Golf Vlaanderen stelde het al. De toekomst van golfclubs ligt oa. in meer aanbieden dan golf alleen. Daar geniet zowel de padel- als de golfclub van. Dat moesten we eens van naderbij bekijken ...

Padel Ranst 2

Oprichter Luc Feremans: “Ons opzet van de golfschool met een 6 holes-baan werkte hier minder goed dan ik initieel dacht. Zo ontstond de behoefte om naar een 9 holes toe te werken waarbij we qualifying rondjes kunnen spelen en er met een dubbele ronde ook een routing van 18-holes ontstaat.

Daarnaast zijn we ook gesprongen op de kar van het populaire padel. De sport kende en kent nog steeds een immense groei en naast ons clubhuis hadden we plaats om die velden te installeren. De groei zal zich ongetwijfeld wat corrigeren na de corona periode maar de padelsport blijkt alvast een uitstekende aanvulling te zijn op de golfsport.

Een sportieve ontmoetingsplaats voor de hele familie

Padel heeft opvallend veel gelijkenissen met golf. Het is een fysieke activiteit maar je hoeft geen uitstekende conditie te hebben om ervan te genieten. In tegenstelling tot tennis kan je bij padel zonder problemen verschillende type spelers mixen.

Op de golfbaan zie je vaak dat vader en zoon (of man en vrouw) er op uit trekken en daar wel eens een niveauverschil terug te vinden is. Dit zie je ook bij padel.

Padel Ranst 1

Luc: “Tijdens het jaar organiseren we sportkampen voor de jeugd. Het fijne aan de padelvelden is dat we die ook kunnen gebruiken voor andere sporten. Met een aangepast net kan er aan volleybal of badminton gedaan worden. Ik geloof hard in die breedtesporten waarbij we naast golf dus ook verschillende andere sporten aanbieden. Daarnaast zijn er veel golfers die reeds padellen of tennissen en kunnen we voor hen dus een extra dienst aanbieden op de club.

Een bijkomend voordeel van het gecombineerde sportaanbod is dat je de infrastructuur deelt. De padelclub hoeft geen eigen parking of kleedkamers te voorzien want die zijn reeds aanwezig. En de brasserie wordt - wanneer het terug kan - voorzien van een steeds aanwezige gezelligheid door de extra leden.

Het aanbod van ons Open Golfcentrum willen we nog extra uitbreiden. Zo willen we een deelfietssysteem installeren én trage wegen toevoegen voor fietsers en wandelaars. Op die manier kunnen zoon en dochter golflessen volgen en kunnen vader of grootmoeder een wandeling, fietstocht of padelsessie inlassen.

Het aanbieden van een divers maar complementair aanbod, dat is de toekomst, daar gaan we naartoe.”