Thumbnail pagina

GV trainingen Kids & Jeugd

Naar goede gewoonte selecteert Golf Vlaanderen jaarlijks een aantal talentvolle kids en jeugdspelers om deel uit te maken van de regionale kids & jeugdtrainingsgroepen.

Op basis van rankings van het voorbije seizoen en gemiddelde scores t.o.v. de ontwikkelingslijnen worden de selecties gemaakt.

Verantwoordelijke voor de kidstrainingen is GV-coach Ellen Smets.

Overzicht selectie kids en hun coaches

Bij de regionale jeugdtrainingen is dat GV-coach Frank Dhondt.

Overzicht van de selectie jeugd en hun coaches
Trainingen

Gedurende de winterperiode krijgen zij begeleiding en training, zo wordt er o.a. gewerkt met kalibratie bij het putten, chippen & pitchen. Tijdens de trainingen worden er ook drill testen afgenomen om zo meer uitdaging en een competitieve omgeving te creëren.

Ook op gebied van het fysieke wordt er binnen de regionale trainingen progressie gemaakt. Onder leiding van Koen Marx (kiné van de GV-Topsportschool) worden er individuele fysieke screenings afgenomen bij de spelers en krijgen zij fysieke trainingen. Het fysieke luik staat momenteel wel ‘on hold’ gezien contactloos trainen met deze doelgroepen niet gegarandeerd kan worden.

Op golf technisch gebied wordt er momenteel wel verder getraind rekening houdend met het strikt naleven van het veiligheidsprotocol topsport i.f.v. Covid-19.

Protocol Topsport i.f.v. Covid