Thumbnail pagina

GV Wedstrijden 2020!

Na de versoepeling door de Nationale Veiligheidsraad vanaf 8 juni heeft GV haar wedstrijdkalender herwerkt.

Vanaf 27 juni zijn we opnieuw gestart het gloednieuwe Golf Vlaanderen Amateur Championship. We zijn zeer blij dat zowel sponsors als onze vrijwilligers en de clubs snel en flexibel hebben geschakeld om een mooie kalender te kunnen aanbieden in 2020. Natuurlijk zullen alle wedstrijden onder de Park en Play regels verlopen dwz met social distancing, digitale recording en beperkte prijsuitreiking.

Van Lanschot Trofee 2020 met finale in Millennium Golf

De bedoeling van de Van Lanschot Trofee blijft om je te kwalificeren via je club op een men’s day, ladies day of senior day. De club zal een kwalificatie voorzien vóór 10 augustus 2020.

De Van Lanschot Trofee zal de oorspronkelijke data innemen die voorzien waren voor de Beker van Vlaanderen, namelijk:
• Halve Finale zaterdag 29 augustus voor de zone GV West – GV Zuid op G.&C.C. Oudenaarde
• Halve Finale zondag 30 augustus voor de zone GV Oost – GV Noord op Fl. Nippon G.&B.C. Hasselt
• Finale zondag 20 september op Millennium Golf

Doordat er 2 halve finales zijn i.p.v. 4 werd er een wijziging aangebracht in het reglement van de Van Lanschot Trofee.

Per club kunnen max. 4 spelers zich kwalificeren voor de halve finale (op voorwaarde dat er in elke doelgroep een kwalificatiewedstrijd wordt georganiseerd).

Beker van Vlaanderen 2020: the Race to Spiegelven

Ook voor de traditionele Beker van Vlaanderen werd een oplossing gevonden.

De Beker van Vlaanderen zal voor deze aangepaste editie 2020 geen halve finales kennen. Per club zullen 2 spelers zich rechtstreeks kwalificeren voor de finale en dit via een brut mixed categorie en een net mixed categorie.

De Finale Beker van Vlaanderen zal plaatsvinden op zaterdag 3 oktober te Spiegelven Golf Genk.

De clubkwalificatiewedstrijden moeten ten laatste op 7 september 2020 hebben plaatsgevonden.

Aanbod vanuit de GV werkgroepen

Naast het competitieve aanbod via het Amateur Championship en het recreatieve aanbod via de Van Lanschot Trofee en de Beker van Vlaanderen hebben ook onze Golf Vlaanderen werkgroepen een aantal wedstrijden op het programma staan:

Kids en juniors: de Kids Trofee en Junior U12-U14 gaan door. Op 5 september vindt de grote finale plaats in G.C. Kampenhout.

Senioren: dé klassieker nl. Senioren 4BBB gaat door op 8 september in R. Keerbergen G.C., er is de ontmoeting GV-AFGolf, georganiseerd door de seniorenwerkgroep op 16 oktober én een Canadian Chapman op 7 augustus.

Dames: de GV-AFGolf wedstrijd gaat door in The National op 24 augustus, ook in september (Rabbits) en oktober (Cap-Am) biedt de dameswerkgroep een mooi aanbod aan.

Heren: vanuit de herenwerkgroep is er het nieuwe Heren Matchplay. Via de kwalificatieronde op 22 augustus in G.C. Lanaken gaat het naar de Matchplay finale op 17 oktober in Millennium Golf.