Thumbnail pagina

Halve finales Beker van Vlaanderen

Beker halve finale oudenaarde

Beker van Vlaanderen 2021

Afgelopen weekend vonden de halve finales Beker van Vlaanderen plaats op G & C.C Oudenaarde en Golfclub Hasselt. Met in totaal 180 deelnemers was dit weer een mooi gevulde wedstrijddag. De gekwalificeerden werden verwend met een mooie golfronde, een drankje en hapje aangeboden door Big Green Egg. Wil jij volgend jaar kans maken om deel te nemen aan de halve finale, wij leggen graag nog eens uit hoe deze Beker in zijn werking gaat.

Hoe verloopt de clubkwalificatie?

In het voorjaar krijgen clubs in Vlaanderen de mogelijkheid om een Beker van Vlaanderen clubkwalificatie te organiseren. Kijk dus zeker eens op de clubkalender of ook jouw club een clubkwalificatie organiseert. De winnaars van elke categorie worden uitgenodigd voor de zonale ½ finales m.a.w. de winnaar Mixed brut, winnaar net Kat. I en II heren en winnaar net Kat. I en II dames (= totaal van 5 spelers per club). Golf Vlaanderen voorziet voor elke deelnemer een tee-gift en een prijs voor de eerste in elke cat.

Halve Finales en Finale Beker van Vlaanderen

De eerste 6 in de rangschikking van de zonale ½ finales m.a.w. de 1ste 6 in cat. Mixed Brut, cat. I heren en dames en cat. II heren en dames (= 30 per zone) worden uitgenodigd voor de finale die zal plaatsvinden op zaterdag 25 september te Millennium Golf.

De resultaten van de halve finales kunnen teruggevonden worden op: https://www.golfvlaanderen.be/voor-golfers/golf-vlaanderen-wedstrijden/gv-wedstrijdkalender

Bob Cordons Wisselbeker

Jaarlijks organiseren wij op de beker van Vlaanderen naast het individueel klassement ook een ploegklassement genaamd de Wisselbeker Bob Cordons. Op de halve finale hebben 4 clubs (2 per regio) zich geplaatst voor de finale waar ze de wisselbeker Bob Cordons kunnen winnen. Het eindklassement wordt berekend op basis van de 2 beste stb netscores van de deelnemende spelers (ploeg bestaat uit spelers met Hcp 0 – 18,4, waaronder verplichtend 1 dame) van elke club.

Dit jaar hebben Golfclub Hasselt, Brasschaat Open G & C.C, G & C.C. Oudenaarde & Golfclub Keerbergen zich geplaats voor de Finale.

Proficiat alvast aan de winnaars en tot op de finale!