Thumbnail pagina

Happy Women's Day!

Internationale Vrouwendag (IWD) wordt elk jaar op 8 maart gevierd om de prestaties van vrouwen over de hele wereld te erkennen. Het is een dag om de vooruitgang van vrouwen te vieren en te inspireren tot actie voor gendergelijkheid.

Voor vrouwen die golf spelen is Internationale Vrouwendag een bijzonder belangrijke dag. Golf is immers een sport die van oudsher door mannen werd gedomineerd, vrouwen hebben moeten vechten voor hun plaats in het spel. De laatste jaren is golf voor vrouwen sterk in populariteit en erkenning gestegen en is de golfsport toegankelijker dan ooit. Dit is mede te danken aan de sterke sportieve prestaties geleverd door internationale toppers en onze eigenste Manon De Roey. Hun succes bouwt mee aan de weg voor de volgende generaties en doorbreekt barrières.

Toch is er nog werk aan de winkel om gendergelijkheid in het golflandschap te bereiken. Internationale Vrouwendag herinnert ons eraan dat we nog een lange weg te gaan hebben en biedt de ideale kans om de campagne "Yes Girls Can!" in de picture te zetten. In 2022 ging de campagne van start en gaven we aandacht aan verschillende vrouwen die het Vlaamse golflandschap mee vorm geven. In 2023 gaan we een stapje verder en werken we verder om meer vrouwen te overtuigen de golfsport op te nemen.

AGS STG 2

Start to Golf Vriendinnenactie

Tijdens de Start to Golf campagne zullen we een groepje vriendinnen volgen die op Golf Park Tervuren hun eerste golfavonturen beleven. Door dit in beeld te brengen, maken we heel herkenbare content voor vrouwen en tonen we hen dat het mogelijk is om een druk werk- en gezinsleven te combineren met de fantastische golfsport.

Registreer je hier jouw vriendinnengroep
GO4 Competition 3

Go 4 Competition

De nieuwe actie “Go 4 Competition” wil meer meisjes naar golfwedstrijden lokken!

Van de 4300 jeugdspelers in Vlaanderen is ruwweg 34% een meisje. Geen opvallend slecht cijfer, maar wanneer we hun wedstrijddeelname onder de loep nemen, stellen we vast dat meisjes steeds minder vertegenwoordigd zijn. Slechts 23% van de golfende meisjes speelt minstens 1 keer per jaar golf in competitie op regionaal niveau. En dat is weinig, té weinig.

Om deze dalende trend tegen te gaan zullen meisjes tussen 8 en 18 jaar aangemoedigd worden via een digitaal beloningssysteem. Door deel te nemen aan regionale of nationale wedstrijden en een leuke foto te posten op onze Go 4 wall kunnen zij een gadget verdienen. Bij elke stap krijgen ze een filmpje toegestuurd met een peptalk van Manon De Roey. Wie aan 4 deelnames komt, maakt daarbij kans op een toffe hoofdprijs aan het eind van het seizoen. Go, go, go girls!