Thumbnail pagina

Het kriebelt voor wedstrijden #buitensporten

Als het kriebelt moet je buiten kunnen sporten visual oproep start competitie buitensporten

Na een winterdipje (of zeg maar dip!) schieten de temperaturen weer de hoogte in. En dus voelen we ze al opkomen… de eerste lentekriebels!

Iedereen herinnert zich nog de legendarische slagzin van (het toenmalige) Bloso: “Als het kriebelt moet je sporten!”… Wel, het kriebelt geweldig hard om te sporten! Geef ons dan ook de mogelijkheid om zonder contacten en buiten te sporten. Sporten zoals zeilen, surfen, paardrijden, suppen, kajakken, golfen en kanovaren, om er maar enkele te noemen, kunnen perfect veilig buiten georganiseerd worden.
De federaties van deze prachtsporten zijn dan ook 200% klaar en bereid om het wedstrijdseizoen te openen, op een gezonde en veilige wijze voor álle leeftijden.

De protocollen liggen klaar, de goesting en de wil zijn groter dan ooit en de honger van onze sporters is niet meer te stillen. De mentale gezondheid van veel mensen gaat achteruit en sport is daar een heel goede remedie tegen. Sporten mag dan wel nog mogelijk zijn, na geruime tijd hunkert ook het competitiebeest in ons ernaar om vrijgelaten te worden. Geef ons daarom de kans om komaf te maken met het doelloos
trainen en laat ons in maart een veilige en strak georganiseerde competitie opstarten!

Strak georganiseerd, dat betekent een garantie op 1,5m afstand, enkel outdoor en individuele sport, geen publiek en volgens de geldende horecabeperkingen. Laat dit nu net perfect binnen de huidige maatregelen passen! Waarom nog wachten?!

Heel concreet vragen we aan de overheid vanaf maart de toelating voor georganiseerde outdoor sportactiviteiten voor sporten zonder contact (inclusief competities zonder publiek) en dit voor alle leeftijden en categorieën.

Ook VSF (de Vlaamse Sportfederatie) deed eerder deze week al een oproep om perspectief te krijgen met de heropstart van indoortrainingen en individuele competities: Oproep VSF: Vlaamse Sportfederatie wil alle Vlamingen opnieuw op een verantwoorde manier laten sporten in hun favoriete club. Hun oproep werd al vaak gedeeld, maar we willen er nog extra kracht bij zetten. Deel daarom ook onze oproep om onze stem duidelijk te laten horen!


Vlaamse Kano en Kajakfederatie
Wind en Watersport Vlaanderen
Paardensport Vlaanderen
Landelijke Rijverenigingen
Golf Vlaanderen