Thumbnail pagina

Holes for Heroes brengt 233.307 euro op

Holes for Heroes werd een unieke golfchallenge ten voordele van het Covid-19-onderzoek van het Rode Kruis. 32 teams uit 18 verschillende clubs hebben hun beste beentje voorgezet. Zij speelden zoveel mogelijk holes op één dag en lieten zich daarbij sponsoren voor het Rode Kruis. Er werd een totaal van 18 896 holes gespeeld. Dankuwel aan iedereen die een ‘holetje’ heeft bijgedragen!

Het team dat de grootste som wist in te zamelen is Rigenée met een bedrag van 28.138 euro. De leden van deze Waalse club mogen als beloning een exhibitiewedstrijd ontvangen met de Holes for Heroes-ambassadeurs.

Op maandag 28 september vond een afsluitende apotheose plaats, weliswaar in een kleiner format door…. Covid-19.

Op Royal Antwerp Golf Club gaven o.a. ex-tennissers Dominique Monami en Xavier Malisse, oud-voetballers (nu voetbalanalisten) Geert De Vlieger en Wesley Sonck en artiest Charles van Domburg hun steun door zoveel mogelijk holes te spelen op één dag en zo nog een laatste duit in het zakje te doen ten voordele van de actie. Ook onze profgolfers Manon De Roey, Alan De Bondt, Didier De Vooght en Jérôme Theunis en het Belgian Team Amateur tekenden present.

Emmanuel Rombouts, voorzitter KBGF citeert:

Begolf, het overkoepelende samenwerkingsverband van KBGF, Golf Vlaanderen én Afgolf, is een trotse partner van Holes for Heroes. De golfgemeenschap bewees met deze mooie actie een warm hart te hebben voor de gezondheidssector.