Thumbnail pagina

Manon De Roey wint 2e titel op de LET

Manon De Roey vestigt zich opnieuw als een krachtige figuur in de golfsport door haar 2e overwinning op de Ladies European Tour (LET) te claimen tijdens de Investec SA Women's Open. Deze overwinning in Zuid-Afrika, waar ze met 4 slagen voorsprong triomfeerde, bevestigt haar status als topatlete en rolmodel.

De 32-jarige Belgische, die aan de laatste ronde begon met een voorsprong van 3 slagen op een indrukwekkende score van 14 onder par, toonde haar mentale weerbaarheid en vaardigheden in de winderige omstandigheden van Erinvale. Met een ronde van 72, par voor de baan, sleepte ze de titel in de wacht, een prestatie waar ze duidelijk trots op is. "Ik ben superblij met mijn prestatie deze week!" zei Manon na afloop. Haar capaciteiten om de bal te sturen in de wind, speelde een cruciale rol in haar succes.

PHOTO 2023 05 05 20 50 00

Manon sloeg haar eerste golfbal op de Brasschaat Open Golf & Country Club en maakte later de overstap naar Rinkven Golfclub, waar ze tot op heden nog steeds traint. Voor haar middelbare schoolopleiding koos ze voor de Golf Vlaanderen Topsportschool, waarna ze haar hogere studies vervolgde aan de University of New Mexico in de Verenigde Staten. Gedurende deze periode was ze onderdeel van het Top Golf Vlaanderen programma. In 2015 maakte Manon de professionele stap naar de LET Access Series. Haar eerste grote overwinning op de Ladies European Tour behaalde ze in 2022 tijdens de Aramco Series in Thailand.

Naast haar indrukwekkende prestaties op de baan, is Manon een ambassadrice van de campagne 'Yes Girls Can!' en 'Go 4 Competition', die als doel heeft meer vrouwen aan te trekken tot de golfsport en meisjes te motiveren om deel te nemen aan regionale en nationale competities.

We zijn super trots op Manon en wensen haar en het volledige team dan ook van harte proficiat! Op naar nummer 3!Ontdek alles over Go 4 Competition

*foto credit: Tristan Jones / LET