Thumbnail pagina

Meer golfers dan ooit! Maar…

We stevenen eind dit jaar af op 43.000 spelers ofwel een groei van 4%. Dat is de grootste groei sinds het jaar waar golf ‘Sport van het Jaar’ was, namelijk 2013.

Het goede nieuws gaat verder. Als we hier wat dieper op ingaan dan zien we een stijging van 20% in startpassen en 8% groei bij de junioren. Cijfers waar we zeer blij van worden!

Kijken we nog wat dieper, dan stellen we vast dat de golfclubs in de maanden mei en juni zeer goed gewerkt hebben en heel wat ex-golfers hebben gerecupereerd. Het is nu zaak om deze ex-golfers voor langere tijd terug aan onze sport te binden.

Allemaal goed nieuws maar dat neemt natuurlijk de twee maanden sluiting van de golfclubs niet weg. Twee maanden waarin de onderhoudskosten doorliepen maar de inkomsten nul waren. Een verlies in de sector van om en bij de 6 miljoen euro.

Maar, in de sport klagen we niet, na een blessure of een tegenslag vecht een topsporter terug.

Vanuit Golf Vlaanderen en in samenwerking met alle clubs hebben we na de lockdown snel geschakeld met een sterke communicatie en een top Zomeractie. We toonden ons als meest veilige én vooral de leukste sport.

Samen met de clubs gaan we de ingeslagen weg verder in en werken we nu al hard aan 2021… een jubileumjaar voor GV. #20jaarGV

Ontdek nog meer statistieken in onze Gosta 2019