Thumbnail pagina

Meet the team: Karine

Van bij de oprichting van Golf Vlaanderen is Karine actief als Technisch Directeur Topsport, kort gezegd is Karine verantwoordelijk voor alle aspecten van de GV-topsportwerking.

Wat is jouw rol binnen GV?

Karine: Als Technisch Directeur Topsport bij Golf Vlaanderen draag ik de verantwoordelijkheid voor het algehele topsportbeleid binnen de organisatie. Mijn takenpakket omvat een uitgebreide reeks verantwoordelijkheden, waarbij alle aspecten van de topsportprogramma's onder mijn leiding vallen. In nauwe samenwerking met ons deskundige team van coaches en experts, stippel ik de visie en het beleid uit voor talentdetectie in de golfclubs. Verder ben ik betrokken bij de organisatie van GV-trainingen voor veelbelovende jonge golfers en heb ik een leidende rol bij de organisatie van de topsportschool en het Top Golf Vlaanderen programma. Naast mijn focus op de topsport, bied ik ook ondersteuning aan de recreatieve sportprogramma's van Golf Vlaanderen.

Hoe lang werk je al bij GV en wat spoorde jou aan om voor GV te werken?

Karine: Vanaf de start van Golf Vlaanderen in 2001 ben ik betrokken. Daarvoor was ik al actief in het golflandschap bij de KBGF. Het was een spannende en boeiende uitdaging om deel uit te maken van een nieuwe sportfederatie die zich richtte op de ontwikkeling van talent en het promoten van golf als sport in Vlaanderen.

Wat is het leukste aspect aan jouw job?

Karine: Het leukste aspect van mijn werk is de kans om iets uit te bouwen en beleid te voeren dat een positieve impact heeft op het golflandschap. Het is geweldig om deel uit te maken van de ontwikkeling van getalenteerde spelers en hen te zien groeien en successen te boeken in hun ontwikkelingstraject. Bovendien geniet ik van de variatie in mijn werk, waarbij ik spelers observeer tijdens wedstrijden en stages, en betrokken ben bij diverse contacten, variërend van commissieleden, coaches en spelers (zowel recreatief als competitief), tot ouders en andere collega-sportfederaties.

GVG 20230215 0024

Welke interesses of hobby's heb je buiten het werk?

Karine: Buiten het werk heb ik een passie voor sport in het algemeen. Ik vind het geweldig om verschillende sportevenementen bij te wonen en geïnspireerd te raken door de prestaties van atleten in verschillende disciplines. Daarnaast geniet ik van lekker eten en een gezellig diner.

Wat is jouw mooiste herinnering of verdienste?

Karine: Het volgen van spelers die groeien, volwassen worden en successen boeken in hun ontwikkelingstraject is waar ik het meest trots op ben. Het is belangrijk om te benadrukken dat deze successen niet alleen mijn verdienste zijn, maar te danken zijn aan het harde werk en de toewijding van een heel team van GV-coaches en experts die samenwerken om onze golfers te ondersteunen en te begeleiden naar succes.

Ontdek meer over het jeugd- en topsportprogramma