Thumbnail pagina

Meet the team: Ymke

Sinds 2017 is Ymke actief binnen Golf Vlaanderen, vanuit haar turn- en LO-achtergrond begon ze aan een nieuw avontuur in de golfsport. Naast de trainersopleidingen is Ymke actief in alle dossiers en projecten rond ethiek.

Wat is jouw rol binnen GV?

Ymke: Binnen Golf Vlaanderen ben ik verantwoordelijk voor de trainersopleidingen, zowel op het gebied van beleid als coördinatie. Daarnaast ben ik voornamelijk actief bezig met het ethisch luik binnen GV. Zo ben ik onder andere actief als aanspreekpunt integriteit (API) en ondersteun ik bij het jeugdbeleid van de federatie.

Hoe lang werk je al binnen GV en wat spoorde jou aan om voor GV te werken?

Yme: Ik werk bij GV sinds 2017. Na mijn master sportmanagement aan de VUB wilde ik heel graag in de sportwereld aan de slag, vooral binnen sportbeleid. De vacature van Golf Vlaanderen sprak me enorm aan qua jobinhoud, en onder het motto 'wie niet waagt, niet wint' heb ik gesolliciteerd.

Wat is het leukste aspect aan jouw job?

Ymke: Het leukste aspect van mijn job is de variatie. Elke dag is anders. De ene dag houd ik me bezig met administratief werk, terwijl ik de andere dag op het veld sta om opleidingen te geven of te helpen bij het organiseren van wedstrijden. Ik haal veel energie uit het helpen van mensen. Het zien afstuderen van cursisten, een blijde golfer na een wedstrijd zien binnenkomen, een club kunnen bijstaan; dit zijn zaken die mij een voldaan gevoel geven. Daarnaast is de sfeer binnen het team uitstekend, wat maakt dat ik met plezier naar mijn werk ga.

GVG 20230215 0165

Welke interesses of hobby's heb je buiten het werk?

Ymke: Buiten het werk kun je mij geregeld vinden in de turnzaal. Ik ben Trainer B toestelturnen en geef twee keer per week training aan competitie-gymnasten. Daarnaast zit ik in het bestuur van Turnkring Ten Gaerde. Ook kan ik genieten van tijd doorbrengen met mijn familie, vrienden of van een lekker etentje.

Wat is jouw mooiste herinnering of verdienste binnen het werk?

Ymke: Mijn mooiste herinneringen zijn de teamuitstappen naar de KLM Open en de Ryder Cup. Het was indrukwekkend om topspelers eens in het echt bezig te zien en de sfeer van zulke toernooien te ervaren. Wat betreft verdienste zal ik altijd trots zijn op mijn allereerste project binnen Golf Vlaanderen, namelijk de opmaak van de visietekst voor Trainer A Golf. Deze visietekst heeft ervoor gezorgd dat wij als federatie sinds 2018 een Trainer A Golf kunnen organiseren.

Ontdek meer over trainersopleidingen