Thumbnail pagina

Nieuwe golfers aantrekken via verschillende pistes

AGS STG 3

De Start to Golf dagen zijn al jaren een groot succes. En de voorbije twee jaar zijn steeds meer mensen de golfsport gaan ontdekken. Maar die éne Start to Golf-dag is heus niet de enige mogelijkheid om het golfplezier te etaleren. Met een creatieve aanpak kunnen via verschillende pistes (tegelijkertijd) nieuwe golfers aangetrokken worden. En dat past helemaal binnen de 25 recepten volgens de Visie 2025 van Golf Vlaanderen.

Op de Antwerp Golfschool zien ze graag nieuwe golfers starten. Hun ultieme doel is dan ook om starters te laten groeien waarna ze op een 9- of 18-holes club terecht kunnen. Om nieuwe rekruten aan te trekken zit de manager van AGS niet stil.

Kris van Ingelgem: “Start to Golf is een prachtig initiatief en heel veel clubs doen eraan mee, maar we leggen niet al onze hoop op die éne dag. Doorheen het jaar bieden we verschillende gratis initiaties aan en die groepen zijn ook iets kleiner dan de aantallen die we kennen van een Start to Golf-dag.”

AGS STG G golf

Mik als club op een specifieke doelgroep

Het overbrengen van golfplezier is des te succesvoller wanneer de golfer de juiste begeleiding krijgt. Daarom biedt AGS doorheen het jaar gratis initiatie- of kennismakingsmomenten aan voor specifieke doelgroepen. Je kan als club zeer creatief zijn. Jeugd, 30-ers, ondernemers, G-sporters, enz…

Kris: “In de maand mei hebben we enkele Start to Golf-dagen ingepland voor de jeugd. Zo hadden we een dag voor jongeren van 8 tot 13 jaar en voor jongeren van 13 tot 18 jaar. Wat ook succes had, waren de “bring a friend” momenten. De junior golfers van onze club mochten een vriendje uitnodigen en gingen dan - na een korte putting les - met hen op de baan. Het is ongelooflijk hoe ze daarmee omgaan en hoe ze die vriendjes begeleiden en het golfplezier naar boven brengen.

Juniors bij AGS met een vriendje de baan op

Kwaliteit en opvolging

Dankzij die kleinere groepen is de kwaliteit van de begeleiding hoog en is er ruimte voor een goede opvolging. Niet enkel het welkomstwoordje maar ook de opvolging achteraf - met het juiste aanbod voor de juiste personen - is belangrijk. Proevers worden starters, starters worden trouwe leden.

We zetten in op verschillende types aan startpakketten. Onze groepspakketten, waarbij mensen in groep les krijgen, zijn zeer gewild. Voor 150 euro kan je hier 5 weken plezier beleven en de golfsport ontdekken zonder enige verplichting. Maar we zien ook dat de individuele pakketten in trek zijn. Er zijn mensen die graag wat meer betalen voor persoonlijke begeleiding en dus moet je als club geen schrik hebben om die ook aan te bieden voor je starters."

Promofilmpje jeugdopendeurdagen AGS