Thumbnail pagina

Nieuwjaarsbrief van onze voorzitter

Beste golfspelers en golfspeelsters,

Nu het eindejaar voor de deur staat blikken we terug op een toch wel bijzonder golfseizoen. Desondanks de aanhoudende pandemie en de daarbij horende restricties hebben we in Vlaanderen een ongeziene groei gekend van nieuwe golfspelers en de golfbanen waren zoals nooit voordien druk bezet.

Dankzij de Park & Play richtlijnen en het i-Tee reservatiesysteem hebben we praktisch het hele seizoen onze geliefkoosde sport veilig kunnen beoefenen. Met de kaap van 50.000 golfspelers in zicht mogen we met vertrouwen stellen dat de populariteit van de golfsport stevig in de lift zit.

Velen onder jullie hebben via onze nieuwsbrief belangstelling gehad over onze eerste podcasts waar telkens een verschillende sluier werd opgelicht van de soms minder gekende aspecten van onze sport. U mag er dan ook op rekenen dat er in 2022 nog vele interessante onderwerpen aan bod zullen komen.

Op sportief vlak mogen we beslist ook fier zijn op onze topatleten. Een eerste overwinning op de Challenge Tour voor onze Limburger Christophe Ulenaers is jullie zeker niet onopgemerkt voorbijgegaan. Op de Olympische Spelen in Tokyo werd de Belgische ploeg trots vertegenwoordigd door 3 Vlamingen: Thomas Pieters, Thomas Detry en Manon De Roey. En wie heeft de spannende overwinning van Thomas Pieters op de European Tour in Portugal gemist?

Volgend jaar is het golf spektakel ook gegarandeerd met maar liefst 4 professionele tornooien in België: de European Tour Soudal Open op Rinkven GC, de LET Mithra Open op Naxhelet, een Challenge Tour Trophy en een LETAS tornooi op Millennium Golf.

Reden genoeg om volgend jaar als fervente beoefenaar of als toeschouwer de weg naar een golfclub te kiezen.

Ik wens jullie allen in naam van Golf Vlaanderen spetterende eindejaarsfeesten en hoop jullie binnenkort op één van onze prachtige golfbanen te mogen ontmoeten.

Emmanuel Rombouts

Voorzitter

Golf Vlaanderen