Thumbnail pagina

Op golfkamp in Damme

Damme jeugd

Wat is beter dan een dagje golf in de zomervakantie? Een hele wéék golf in de zomervakantie!

In samenwerking met Sport Vlaanderen zet Damme Golf & Country Club haar faciliteiten ter beschikking om jonge golfers in Vlaanderen een week sport en plezier te bezorgen.

Door de tandem met het Sport Vlaanderen-centrum in Brugge kunnen jonge golfers op golfkamp in de zomervakantie. Ze volgen er een uitgekiend weekschema, met uiteraard golf als draaischijf.

Pro Mathieu de Lille begeleidt de jongeren in Damme:

“We verwelkomen jongeren van alle niveau’s onder handicap 36. We hebben soms enkele golfers met een zeer lage handicap maar de meeste zijn van een gemiddeld niveau.

Het is niet de bedoeling om ze een ganse week op de driving range te laten staan. Nu en dan gaan we swingtechnisch wel eens kijken en wat bijsturen indien nodig, maar dat is dan zeer individueel. Dat kan gaan van basispositie en grip tot meer swingstructuren die veranderd kunnen worden. Maar hun week bestaat vooral uit wedstrijdgerelateerde elementen. Zo wisselen we af met puttingwedstrijdjes, chipping naar kegels, werken op afstandscontrole, focussen op de sand wedge en pitch, enzovoorts…”

“Het is gewoon een zeer leuke week waarbij je naast het golfplezier ook echte progressie ziet. En op het einde van die week sluiten we altijd af met een plezante prijsuitreiking.”

Damme Jeugd 2

Wouter Jonckheere van Sport Vlaanderen vult aan:

“Ik geloof dat dit nu het zevende jaar is dat we golfkampen aanbieden met Sport Vlaanderen. In de voormiddag krijgen ze golftraining en in de namiddag staat omnisport op het programma. De activiteiten in de namiddag hangen wat af van de groep die week. Hoe sportief zijn ze, wat ligt hen het beste. We kunnen snel schakelen in ons sportcentrum in Brugge.

De laatste 15 jaar is het centrum in continue evolutie. We begonnen in 2007 met een nieuwe wielerpiste, daarna kwamen nog verschillende zalen bij en de laatste toevoeging is een gaming room waar we virtual reality sporten aanbieden. Dat gaan we nu ook verwerken in onze golfkampen. We vinden het belangrijk dat we golf op onze kalender kunnen plaatsen. Golf was niet zo lang geleden sport van het jaar en het wordt steeds meer gespeeld.

Er zijn niet zoveel golfkampen als de onze en de jongeren komen dan ook vanuit verschillende regio’s in België. De kampen zijn zeer gewild maar er is zeker nog wat plaats voor deze zomer. We zorgen er trouwens ook voor dat er telkens een professioneel golfer langs komt. Vorig jaar was dat Manon de Roey, dit jaar zal dat Christopher Mivis zijn.”

Benieuwd wanneer het golfkamp dit jaar doorgaat, je kan het terugvinden op de website van Sport Vlaanderen (klik hier) op de zoekterm Golf & multisport.