Thumbnail pagina

Op stage naar El Rompido

In de krokusvakantie trokken 12 spelers van de regionale training op stage naar de zonnige bestemming El Rompido dankzij Pin High Golftravel. Onder de deskundige begeleiding van twee GV-coaches, Patsy Van Baarle en Frank Dhondt, en technisch directeur topsport Karine Guerman, hebben de spelers hun vaardigheden verfijnd en hun spel verbeterd. Al enkele jaren is El Rompido de zonnige bestemming voor deze stage, omdat de coaches bekend zijn met het resort en de faciliteiten is het draaiboek voor de trainingen optimaal opgesteld. Tijdens de natte en koude winters in België is het vaak niet mogelijk om op de golfbaan te oefenen, waardoor deze stage een opportuniteit biedt voor de spelers om te trainen onder ideale omstandigheden en zich klaar te stomen voor het nieuwe seizoen.

Zeg niet zo maar vakantie tegen de stage

Vanaf de eerste dag waren zowel de spelers als de GV-begeleiders volop bezig met het trainen en verbeteren van de verschillende onderdelen van het golfspel. Elke dag werden er drills gedaan, waardoor de spelers hun individuele techniek konden toetsen onder druk. De testjes uitgevoerd op de eerste dag, vormden de benchmark voor de rest van de week. Daarnaast werd er dagelijks 18 holes gespeeld op de North of de South course van het resort, waarbij de spelers hun eigen game plan vooraf bepaalden en hun scores bijhielden met behulp van het statistisch programma 'Upgame'. Het globale doel van deze stage was om de getrainde technieken in de praktijk te brengen en vertrouwen op te bouwen in hun routines en denkpatronen, zodat ze meer 'birdie'-kansen leren creëren.

Hoewel golf een individuele sport is, leren spelers tijdens deze stage enorm veel van elkaar en verbeteren ze hun eigen spel en techniek door samen te oefenen en van elkaar te leren. Dit draagt tevens bij tot een gezonde competitieve sfeer in de groep, waardoor ze elkaar kunnen uitdagen en motiveren om beter te presteren.

Over El Rompido Golfresort

De El Rompido South course is een uitdagende baan gelegen in een natuurreservaat aan een lagune en omringd door pijnbomen. De eerste negen holes slingeren langs pijnbomen en hebben veelal smalle fairways die nogal wat concentratie vereisen. De tweede negen holes liggen in een meer open terrein met holes direct aan het natuurgebied en met mooie uitzichten over de Atlantische Oceaan. Verhoogde en snelle greens, evenals doglegs en water hazards zijn karakteristiek voor deze zeer afwisselende en uitdagende baan.

De El Rompido North course is ruim aangelegd en is een typische 'links' course. Brede fairways, grote greens en een wat glooiend parcours kenmerken de baan. Een veelbelovende aanwinst die wat vriendelijker is dan de South course. Deze baan ligt tussen een appelsien plantage.