Thumbnail pagina

Q-school de toegangspoort naar de DP World Tour

Millennium Golf ontvangt de First Stage van de Qualifying School voor de Europese DP World Tour. Het is vooral een uitgelezen kans voor de Belgische Tour-spelers om zich op internationaal vlak te tonen. Zich eveneens naar de Second Qualifying Stage te knokken en nadien kans te maken om op de Challenge en de DP World Tour te raken. Met 7 Belgen aan de start heeft België heel wat ijzers in het Qualifying vuur. Wie haalt het?

Wat is Qualifying School?

De Qualifying School, vaak afgekort als Q-School, vertegenwoordigt de toegangspoort tot de wereld van professioneel topgolf, en biedt zowel aan doorgewinterde professionals als aan ambitieuze amateurs de kans om die felbegeerde tourkaart te bemachtigen. Dit evenement, dat jaarlijks wordt georganiseerd over de hele wereld (met uitzondering van de jaren 2020 en 2021), verwelkomt golfers van elk kaliber. In principe kan elke man deelnemen met een pro-statuut of een handicap lager dan 0,4. Hier hangt wel een prijskaartje van 2500 Pond aan vast. De weg naar een volledige tourkaart is lang en bestaat uit 3 stages die goed zijn voor 14 rondes en 252 uitdagende holes. Na deze marathon bemachtigt de top 25 volledig speelrecht op de DP World Tour.

Stage 1: wereldwijd verspreid, voor het eerst in België

De Q-School begint met de eerste stage, verspreid over negen locaties wereldwijd. Van het majestueuze Australië tot het betoverende Verenigd Koninkrijk en nu, voor het eerst, in België. Op elk van deze 9 venues verzamelen zich ongeveer 100 getalenteerde spelers, elk met de hoop om hun golfcarrière naar een hoger niveau te tillen. Ongeveer 20% van de deelnemers op elke locatie zal doorgaan naar de volgende stage.

Stage 2: Na de loterij naar Spanje

De loterij bepaalt op welke van de 4 locaties in Spanje de speler verder speelt. Het deelnemersveld wordt versterkt met een selectie Challenge Tour-spelers die hun kaart net niet hebben weten te behouden. Dit zorgt voor een nog intensievere concurrentie en sterker deelnemersveld

Finale stage: 6 rondes als afsluiter

Alles leidt uiteindelijk naar de finale stage, die wordt gespeeld op de 2 indrukwekkende golfbanen van het Infinitum Resort in Spanje. Het deelnemersveld wordt opnieuw aangevuld met DP World Tour-spelers die hun kaart niet konden behouden. Als je deze fase haalt, ben je alvast verzekerd van een volledige Challenge Tour-kaart. De laatste fase bestaat uit maar liefst 6 rondes. Na de eerste 4 rondes wordt de druk nog groter, want hier volgt de cut. Het zijn uiteindelijk de 25 beste spelers die een volledige tourkaart behalen voor het volgende seizoen.

Eindig je buiten de top 25? Dan heb je matig speelrecht verdiend, dit betekent dat je kan deelnemen aan enkele kleinere tornooien van de DP World Tour.

1685531613 1

Millennium Golf ontvangt stage 1

Millennium Golf nam het initiatief om de eerste stage van Q-School te organiseren. Dit is een bijzonder initiatief dat onze Belgische pro's alvast een handje helpt. De kans om op een baan te spelen die ze goed kennen en om na de ronde tijd te kunnen doorbrengen met vrienden en familie, maakt de lange weg makkelijker en aangenamer. Het gebeurt niet vaak dat de Belgische pro's voor eigen publiek spelen, het is dus naast de Soudal Open een geweldige kans om de toppers aan het werk te zien. Het evenement is gratis te bezoeken. Alle supporters voor onze Belgen zijn welkom!