Thumbnail pagina

Soudal Open: Golf Vlaanderen's Must-Watch Internationale Golfers

De Soudal Open 2024 belooft een spannend evenement te worden, waarbij we uiteraard uitkijken naar de prestaties van onze Belgische golfers. Dit jaar heeft het toernooi ook heel wat sterke internationale spelers weten aan te trekken, wat zorgt voor extra spektakel en competitie. In dit artikel ontdek je onze must-watch lijst van tien internationale toppers die je absoluut niet mag missen tijdens de Soudal Open.

10. Romain Langasque

De Fransman Romain Langasque, geboren in 1995, brak door in de golfsport met zijn zege op The Amateur Championship in 2015. Dankzij deze overwinning mocht hij meedoen aan The Open in 2016, waar hij ook nog eens de cut haalde. In hetzelfde jaar werd hij de eerste Fransman die als amateur meedeed aan The Masters.

Palmares: Langasque heeft als pro naam gemaakt op de DP World Tour, met een overwinning op het ISPS Handa Wales Open in 2020.

9. Guido Miggliozi

Palmares: Migliozzi heeft drie DP World Tour-overwinningen, inclusief de Belgian Open (BKO) in 2019! Zijn laatste triomf dateert van 2022 toen hij de Open de France won.

8. Adrian Otaegui

Palmares: Otaegui heeft vijf DP World Tour-titels op zijn naam, waaronder de eerste BKO in 2018. Adrian bleef op consistente basis winnen en heeft ook dit jaar al een overwinning te pakken. Met een score van 18 onder PAR won hij het Volvo China Open begin mei. Kan hij de goede vorm doortrekken?

7. Matteo Mannasero

Het wonderkind uit Italië werd in 2009 nummer 1 van de wereld bij de amateurs. In 2010 werd hij pro en maakte hij zijn debuut op de DP World Tour. Datzelfde jaar kon hij meteen een overwinning claimen én haalde hij de cut op The Masters. Na vier overwinningen kwam er een nieuw hoofdstuk in het sprookje. Jammer genoeg een hoofdstuk met slechte prestaties. Zo viel hij helemaal terug tot de Alps Tour. Geduldig en gestaag baande hij zich een weg terug. Dankzij twee overwinningen, vorig jaar op de Challenge Tour, boekte hij terug promotie naar de DP World Tour. En jawel, dit jaar claimde hij zijn vijfde trofee in Zuid-Afrika!

Palmares: Manassero heeft vijf DP World Tour-titels, inclusief een overwinning op de prestigieuze BMW PGA Championship in 2013.

6. Pablo Larrazábal

De Spanjaard werd in 2008 Rookie of the Year dankzij het behalen van 17 cuts en een overwinning op de DP World Tour.

Palmares: Pablo noteert maar liefst negen overwinningen achter zijn naam, waaronder het Alfred Dunhill Championship en de KLM Open.

5. Alex Fitzpatrick

Misschien is Alex een vreemde eend in dit lijstje, aangezien de Engelsman nog geen enkele overwinning behaalde op de DP World Tour. Zijn achternaam doet vast een belletje rinkelen, hij is namelijk de jongere broer van de ster Matthew Fitzpatrick. Al leren we uit de Netflix-documentaire, Full Swing, dat hij daar niet zo graag mee vergeleken wordt. Hij wil zijn eigen weg banen, zijn eigen naam maken en vooral zelf geschiedenis schrijven in de golfsport. Misschien begint zijn verhaal met het winnen van de Soudal Open 2024?

Palmares: In 2023 won Alex de British Challenge presented by Modest! Golf Management op de Challenge Tour.

QWXRPB26 AFJ75 GXQIMSLB4 ZE2 U

4. Edoardo Mollinari

De Italiaan herkent zich vast in het verhaal van Alex, want ook hij is 'broer van...' Francesco Molinari, die al meerdere PGA Tour-zeges haalde en een major (The Open Championship).

Palmares: Edoardo noteert drie overwinningen achter zijn naam, waarvan de laatste alweer dateert van 2017. Verder is Edoardo bekend van zijn rol in de Ryder Cup. In 2010 maakte hij als speler deel uit van het winnende Team Europe. Ondertussen is hij bijna een vaste waarde als Vice Captain van Team Europe.

3. Bernd Wiesberger

Palmares: Bernd noteert maar liefst acht overwinningen op het hoogste niveau. De laatste overwinning dateert van 2021, toen hij de Made in HimmerLand won. In 2021 werd hij de eerste Oostenrijker die deel uitmaakte van Team Europe.

2. Jamie Donaldson

Palmares: Drie opeenvolgende seizoenen kon Jamie telkens een overwinning claimen op de DP World Tour. Dit leverde hem dan ook een plekje op in Team Europe tijdens de Ryder Cup in 2014. Op een fantastische manier met een prachtig shot, bracht de Rookie de overwinning binnen voor Team Europe!

Het is een hele eer om een ex-nummer 1 van de wereld te ontvangen op Rinkven Golfclub!
- Een tip voor de Marshal Bingo - noteer het cijfer

Getty Images 1702429529

1. Luke Donald

Hoeft Luke Donald nog een introductie? De voormalig nummer één van de wereld heeft een indrukwekkend palmares met maar liefst vijf PGA Tour-overwinningen en zeven DP World Tour-trofeeën. Desondanks kon hij nooit een major claimen. Of Luke Donald nog relevant is? Absoluut, want zelfs deze week behaalt hij vlot de cut tijdens het PGA Championship.

Palmares: Uiteraard kunnen we zijn rol als Captain van Team Europe niet links laten liggen. Nadat de Engelsman vier keer succesvol deelmaakte van het Team Europe werd hij aangeduid als Vice Captain. In 2023 werd Luke gepromoveerd tot Captain. We herinneren ons vast nog de beelden van enkele maanden geleden, toen de Europeanen met overtuiging de Ryder Cup overwonnen. De Engelsman wist de ploeg op zo'n goede manier te leiden, dat hij alvast als Captain werd aangeduid voor de volgende editie in New York.

Wil je Luke Donald nog beter leren kennen? Dan kan je uiteraard zijn sociale media volgen. Daar stelt hij met trots zijn gezin voor, Diane en de drie dochters zijn nooit ver af. Als je nog meer inside-information wil, dan raden we absoluut de Netflix-documentaire Full Swing aan. Hierin wordt een mooi portret geschetst van Luke als Captain!