Thumbnail pagina

Start to Golf - golf ontdekken in bubbels

Op zondag 18 april organiseerde Golf Vlaanderen samen met meer dan 30 golfclubs de Start to Golf-dag.. dé opendeurdag waarop je gratis kan kennismaken met de golfsport! Maar dit jaar met de nodige aanpassingen.. want het werd anders dan anders, zo veel was al duidelijk van bij de opstart. Geen massa-event met 4.000 deelnemers, geen terrasjes, geen initiaties in grote groepen.. de golfclubs pasten zich aan en deden er alles aan om op een verantwoorde en veilige manier geïnteresseerden te laten proeven van golf.

Deelnemers dienden zich op voorhand in te schrijven en werden ingedeeld in groepjes van max. 3 à 4 personen, bubbels dus, zoals de huidige Corona-maatregelen voor outdoor sporten het toelaten. Via een doorschuifsysteem of onder permanente begeleiding, afhankelijk van de aanpak per locatie, kregen zij de kans om een eerste balletje te slaan op de driving range of enkele putts te mikken op de green. Alle nodige info werd verschaft om via een startpakket nadien de golfsport verder te ontdekken.

Ondanks de huidige drukte op de golfbanen (want er wordt meer dan ooit gegolfd door de leden!), en het feit dat de club zich niet ‘ten volle’ kon presenteren, hebben 34 golfclubs alles uit de kast gehaald om in totaal 2.000 nieuwkomers te verwelkomen. Een knappe prestatie! Bedankt aan alle managers en medewerkers op het clubsecretariaat voor het vele bochtenwerk in een steeds wisselende situatie, bedankt aan alle pro’s en initiatoren voor het aanpassingsvermogen bij het lesgeven, bedankt aan alle vrijwilligers voor de aanwezigheid en inzet op deze belangrijke dag, … Dankzij jullie werd de Corona-editie van Start to Golf een succes!

STG 2021

Start to Golf trekt een jonger deelnemersveld tijdens Corona

Na het eerste Coronajaar 2020, noteerde Golf Vlaanderen een sterke groei in het ledenaantal en in het bijzonder bij de groep dertigers. Deze trend lijkt zich ook nu verder te zetten met een jong deelnemersveld aan de Start to Golf-dag 2021.

Op de 2.000 inschrijvingen situeert zich 15% in de leeftijdscategorie dertigers en maar liefst 25% in de categorie twintigers. Met een gemiddelde van 39 jaar, waren in totaal de helft van de deelnemers zelfs jonger dan 40!