Thumbnail pagina

Tee It Forward - Meer beleving met minder meters!

Met Visie 2025 heeft Golf Vlaanderen 25 inspirerende recepten ontwikkeld waarmee golfclubs vooruit kunnen kijken en zich proactief en innovatief kunnen voorbereiden op de toekomst. Deze strategieën zijn essentiële instrumenten om succesvol te blijven in de toekomst.

Eén van deze fascinerende recepten die we graag aan jullie voorstellen is "Tee It Forward". Het idee achter Tee It Forward is simpel maar krachtig: zorg ervoor dat elke golfer vanaf de juiste afslagplaats speelt die aansluit bij zijn of haar spelniveau. Op die manier wordt elke golfronde uitdagend en plezierig, ongeacht het ervaringsniveau van de speler!

In België spelen we vaak banen die te lang zijn voor het niveau van de spelers. Dit kan leiden tot frustratie en verminderd plezier tijdens het spel. Door gebruik te maken van Tee It Forward kunnen golfers de baan spelen vanaf afslagplaatsen die beter bij hun vaardigheden passen. Dit betekent dat je nu wél met twee goede slagen op de green van die PAR 4 kunt raken en dat je meer kansen hebt om jouw beste spel te spelen.

Tee It Forward biedt niet alleen een betere golfervaring, maar het verandert ook de manier waarop je de baan ontdekt. Obstakels zoals bunkers en waterhindernissen krijgen een nieuwe uitdaging en je zult de baan op een heel andere manier ervaren. Door naar voren te teeën, kun je de strategie en het spelverloop volledig veranderen en je vaardigheden op de proef stellen op een geheel nieuwe manier.

IMG 2636

Hoe gaat het in zijn werk?

Bij Tee It Forward gaan we een stap verder om de golfervaring nog beter te maken. In plaats van de traditionele kleuren als teemarker, gebruiken we nu cijfers die de lengte van de hole weergeven. Het resultaat? Een golfspel dat nog beter aansluit bij jouw vaardigheden en speelniveau.

Hoe werkt het? Simpel! Elk cijfer op de teemarker staat voor de lengte van de hole. Bijvoorbeeld, als je een teemarker met het cijfer 54 ziet, betekent dit dat de baan ongeveer 5.400 meter lang is. Een teemarker met het cijfer 46 geeft aan dat de baan ongeveer 4.600 meter lang is, en zo verder.

Deze aanpassing zorgt ervoor dat je de baan speelt vanaf een afslagplaats die past bij jouw spel. Het maakt niet uit of je een beginner bent of een ervaren golfer, met Tee It Forward speel je altijd vanaf de juiste afslagplaats voor jouw vaardigheden.

Maar wat als de baan geen tees met cijfers heeft? Geen probleem! We hebben ook een eenvoudige oplossing voor dat scenario. We communiceren anders over de aanwezige gekleurde teemarkers. Zo zal geel niet langer alleen staan voor de Heren Front Tees, maar deze tees zijn nu geschikt voor spelers met betere handicaps, ongeacht of je een heer of dame bent. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld blauwe tees, die geschikt zijn voor spelers met een hogere handicap.

De voordelen

Met Tee It Forward met cijfers kun je genieten van een consistente golfervaring op elke baan, ongeacht waar je speelt. De cijfers op de teemarkers zorgen ervoor dat elke hole ongeveer dezelfde afstand en moeilijkheidsgraad heeft, waardoor je altijd weet wat je kunt verwachten.

In tegenstelling tot traditionele kleuren, die vaak aan een geslacht zijn verbonden en sommige golfers kunnen weerhouden om van een andere tee af te slaan, zijn cijfers genderneutraal. Hierdoor kunnen alle golfers, ongeacht hun geslacht, steeds van de juiste tee spelen die past bij hun vaardigheden en speelniveau. Dit creëert een gelijke speelervaring voor iedereen en bevordert een gevoel van inclusiviteit op de golfbaan.

Deze aanpak is vooral van groot belang voor senioren en beginners. Door van de juiste tee af te slaan, kunnen senioren hun spel aanpassen aan hun fysieke capaciteiten, waardoor ze langer kunnen genieten van het golfspel. Voor beginners biedt Tee It Forward met cijfers een vriendelijkere en minder ontmoedigende ervaring, waardoor ze meer kans hebben om gemotiveerd te blijven en niet voortijdig af te haken.

Hoe bepaal je welke tee bij jou past?

In feite bepaalt de lengte van de drive de lengte van de baan die de speler zou moeten spelen. Volgende afstanden zijn volgens het Tee It Forward-principe ideaal:

  • Heb je een drive van 270 meter? Dan speel je een baan van 6.500 tot 6.570 meter.
  • 250 meter? Dan speel je een baan van 6.100 tot 6.250 meter.
  • 225 meter? Baan van 5.650 tot 5.850 meter.
  • 200 meter? Baan van 5.300 tot 5.500 meter.
  • 180 meter? Baan van 4.750 tot 5.000 meter.
  • 160 meter? Baan van 4.000 tot 4.200 meter.
  • 140 meter? Baan van 3.200 tot 3.400 meter.
  • 115 meter? Baan van 2.550 tot 2.750 meter.
  • Sla je met je drive minder dan 100 meter? Dan speel je een baan van 2.000 tot 2.100 meter.

In de USA wordt al langer geëxperimenteerd met Tee It Forward. De statistieken tonen aan dat 56% sneller speelde, 83% kortere ijzers naar de green sloeg, 85% meer plezier had aan hun rondje en 93% opnieuw voor de Tee It Forward-optie zou kiezen.

Aan de slag ermee

Test het binnenkort zeker ook eens uit in een vrij rondje. Ontdek je golfcourse op de Tee It Forward-manier en ondervind zelf wat dit doet met je golfspel. Wij zijn overtuigd dat je meer golfplezier zal beleven met minder meters!

Tee It Forward 1540x866