Thumbnail pagina

Vrouw in de kijker: Alexandra d'Archambeau

Alexandra d Archambeau 2

Alexandra d’Archambeau, golfinfluencer

Alexandra d’Archambeau – of @golf.alexandra zoals meer dan 10.000 volgers op Instagram haar kennen – begon vorig jaar haar golfavonturen te documenteren. Dat documenteren werd voor Alexandra de start van een herwonnen liefde voor golf.

“Ik begon te golfen op 6-jarige leeftijd via mijn ouders en had er in die tijd een haat-liefde verhouding mee. Vaak speelde ik golf met jongens of mannen en was er geen enkel meisje van mijn leeftijd met uitzondering van mijn zus die een paar jaar jonger was.”

Wat werd de ommekeer? “Mijn focus lag vooral op hockey, maar door COVID ben ik opnieuw actiever beginnen golfen. Eind 2020 spendeerde ik 2 maanden in Portugal en daar ontmoette ik enkele golfers die actief waren op Instagram. Mijn reizen stonden vanaf dan ook in het teken van content creatie. De beste motivatie om te blijven oefenen en te blijven golfen.”

Naast een voltijdse baan en politieke verantwoordelijkheden kan Alexandra zich dus ook golfinfluencer noemen met nationale én internationale volgers. “Het is een leuk project, maar ik verwacht niet dat ik er snel van zal kunnen leven. Mijn eerste samenwerking was met Garmin (golfhorloges) en niet veel later Footjoy & Titleist. Ik beheerde ook de sociale media van de Soudal Open."

Zoek een club dichtbij huis waar je je goed voelt en start niet alleen.

De herwonnen liefde voor golf is mede te danken aan haar thuisclub. Dicht bij haar woonplaats én met een actieve Young Golfers groep op de Drie Eycken en Cleydael clubs past golf beter in haar leven dan vroeger. Een goeie tip voor vrouwen die willen starten met golf? “Zoek een club dichtbij huis waar je je goed voelt en start niet alleen. Breng een vriendin mee of start samen met je partner. Of proef er eens van op vakantie!”