Thumbnail pagina

Vrouw in de kijker: Nathalie Kadic-Nyssen

Nathalie right

Nathalie Kadic-Nyssen, bestuurslid Rinkven GC en ondervoorzitter GV

Nathalie Kadic-Nyssen is bestuurslid bij Rinkven Golf Club en ondervoorzitter bij Golf Vlaanderen. Met haar juridische achtergrond heeft zij een grote meerwaarde op complexe dossiers zoals ruimtelijke ordening, waterbeheer of ‘Together for Golf’, het samenwerkingsakkoord van de drie federaties (GV, AFGolf en KBGF).

“Het is een eer om ondervoorzitter te zijn en de verstandhouding met Manu (Emmanuel Rombouts, voorzitter GV) is pico bello. Ook met de andere bestuurders en de efficiënte ploeg van Golf Vlaanderen is de samenwerking heel aangenaam en zeer constructief.”

Momenteel is Nathalie echter de enige vrouw in het GV bestuur, ondanks de aanwezige bereidheid bij velen om daar verandering in te zien.

“Het bestuur van Golf Vlaanderen bestaat uit personen die de clubs afvaardigen, dus daar zijn we afhankelijk van wie de golfclubs naar voren schuiven. Maar mijn collega’s medebestuurders zijn gentlemen en hebben een vrouwelijke partner die ook golf speelt en/of die met veel golfsters omgaat in de club. Ik merk dat zij zich ook perfect in onze schoenen zouden kunnen plaatsen.”

Nathalie begon op haar 45e met golf. “Ik ben zelf nog maar een 10-tal jaar actief als golfer dus op sporttechnisch vlak leer ik nog veel bij.” Maar dat ze geëngageerd is, dat is duidelijk.

Dat de overwinning van Manon een enorme boost mag zijn voor het Belgische vrouwengolf!

Naast haar functie in de verschillende besturen, droeg Nathalie ook haar steentje bij aan de vrijwilligerswerking op het Soudal Open. Ze werkte die week voornamelijk in een coördinerende rol. “Samen met hoofdcoördinator Peter Van Baekel stonden we om 6 uur ’s morgens paraat om de vrijwilligers te ontvangen en te omkaderen. Het was een fantastische ervaring!

Zeker toen Manon (De Roey, ook lid op Rinkven) op zondag langskwam na haar overwinning op de Ladies European Tour werd het helemaal een feest. We zijn allemaal super trots op Manon. Dat haar overwinning een enorme boost mag zijn voor het Belgische vrouwengolf!”