Thumbnail pagina

Vrouw in de kijker: Nienke Vink

Nienke right

Nienke Vink – eigenaar en manager Lilse Golf

Nienke Vink nam 15 jaar geleden met haar toenmalige echtgenoot de 9-holes baan van de Lilse Golf in de Antwerpse Kempen over. Een nieuwe uitdaging op een locatie waar ze zich meteen thuis voelde. Na het stopzetten van de relatie moest ze kiezen om ook de Lilse Golf op te geven of om het allemaal zelf te doen. De keuze werd snel gemaakt.

“Ik deed toen al 80% van het werk zelf. De grootste uitdaging werd het stuk greenkeeping. Plots moest ik onze greenkeeper gaan vertellen wat te doen en ik kende daar te weinig van.”

Golf is gelukkig een kleine wereld. “Ik kende Kris Van Ingelgem – manager bij Antwerp Golfschool en een echte krak in greenkeeping – van op de GV voorzittersvergaderingen. Ik belde hem op om mij te komen helpen en hij is tot op vandaag nog steeds adviseur en komt geregeld bodemstalen nemen. Zelf heb ik een greenkeepers opleiding gevolgd met onze eigen greenkeeper en binnenkort volgen we samen een bijscholing rond watermanagement.”

De club volledig zelf draaiende houden is geen eenvoudige opdracht. Alles wordt immers in eigen beheer uitgevoerd. De pro shop, de ledenadministratie, de horeca en het onderhoud van het terrein. 7 op 7 open, van 9 tot 23 uur. Maar het is die continue uitdaging waar Nienke net van houdt.

“Golf is enorm seizoens- en weersafhankelijk waardoor je bijna op dagelijkse basis moet bijsturen. Dat maakt het in elk geval niet saai.”

De Lilse Golf kende een flinke groei tijdens de voorbije jaren en telt vandaag meer dan 700 leden, wat zorgt voor financiële zuurstof en nieuwe vooruitzichten. Maar of ze wil uitbreiden van 9 naar 18 holes? “Neen, daar heb ik geen behoefte aan. Dat zou het nog complexer en groter maken. Ik wil vooral het ongedwongen karakter van de club behouden. Een familiale en laagdrempelige 9-holes club waar iedereen elkaar begroet.”

Op de Lilse zitten we met het aantal vrouwelijke leden net iets boven het gemiddelde in Vlaanderen. Daar ben ik best trots op!

Wat ze doet om nog meer vrouwen op haar club te krijgen? “Dat zijn kleine dingen. Op de Women’s Golf Day voorzie ik voor elke vrouwelijke speler een roos bijvoorbeeld, als blijk van waardering. Het is de dag dat ze eens letterlijk in de bloemetjes staan. Op de Lilse zitten we met het aantal vrouwelijke leden net iets boven het gemiddelde in Vlaanderen. Daar ben ik best trots op!”