Thumbnail pagina

Vrouw in de kijker: Tine Fournier

Tine Fournier

Tine Fournier – verantwoordelijke GV Dameswerkgroep en medewerker secretariaat GC De Palingbeek

Tine Fournier begin in 2009 per toeval met golf. Eenmaal gebeten door de golfmicrobe was er geen weg terug. En dat is te zien aan haar actieve betrokkenheid binnen de golfwereld.

“Dankzij de Start to Golf campagne zijn mijn man en ik in de golfsport gerold. Als uitbaters van een B&B in de Westhoek gingen we voor klanten op onderzoek naar de golfmogelijkheden in de buurt en kwamen we in contact met de initiaties op Golf Club De Palingbeek. Het bleek ook voor onszelf de ideale formule om te beginnen met deze prachtige sport.”

Intussen volgde Tine met succes de opleiding tot initiator golf en werkte ze achter de schermen mee aan de BKO Club Knockout van 2019. Momenteel werkt ze freelance op het secretariaat van GC De Palingbeek en is ze actief bij de Dameswerkgroep van Golf Vlaanderen.

Tine: “Af en toe lanceert Golf Vlaanderen een oproep om aan die werkgroepen deel te nemen. Een club peilt naar de interesse en vaardigt dan eventueel iemand af. De werkgroep is geografisch netjes verspreid zodat er geen regio overgeslagen wordt. Ik nam vijf jaar geleden voor het eerst deel aan de Dameswerkgroep en maakte toen deel uit van een volledig vernieuwde groep vrouwen.”

“De Dameswerkgroep zorgt voor de organisatie van activiteiten en wedstrijden gericht naar de Ladies Captains in Vlaanderen. We proberen hen ook nieuwe inzichten te bieden. Hoe kan je nieuwe leden aanwerven? Kan een twilight wedstrijd zorgen voor meer activiteit bij de jongere dames? Is het mogelijk een vriendin uit te nodigen op een wedstrijd? … De captains inspireren vervolgens op hun beurt de club.”

Plezier hebben in golf en de fijne, sociale contacten zijn voor mij het belangrijkste!

“Die inzichten zijn belangrijk omdat er een algemene tendens is dat er minder vrouwen deelnemen aan wedstrijden dan mannen. Hoe dat komt? Andere verantwoordelijkheden misschien en de competitieve drang die minder aanwezig is. Al durf ik stellen dat de vrouwenwedstrijden op De Palingbeek soms beter bezet zijn dan de wedstrijden voor mannen... Plezier hebben in golf en de fijne, sociale contacten zijn voor mij het belangrijkste!”