Thumbnail pagina

Word VIP2024-sportclub!

SPORT VLAANDEREN Logo VIP Blue RGB

Met nog enkele maanden te gaan tot de start van de Olympische Spelen start op 1 februari de campagne van Sport Vlaanderen: VIP2024, waarbij VIP staat voor Vlamingen in Parijs.

Deze campagne richt zich tot scholen, steden/gemeenten én jawel, alle sportclubs in Vlaanderen.

Golf Vlaanderen roept alle golfclubs op om deel te nemen aan de 3 uitdagingen en kans te maken op de titel VIP2024-sportclub.

Wie weet sleep je de hoofdprijs in de wacht: een trip naar Parijs tijdens de Olympische Spelen voor een delegatie van jouw club!

Hoe word je een VIP2024-sportclub?

Breng tussen februari en mei minstens één van onderstaande uitdagingen tot een goed einde. Afhankelijk van het aantal voltooide uitdagingen wordt jouw club een bronzen (= 1 uitdaging), zilveren (= 2 uitdagingen) of gouden (= 3 uitdagingen) VIP2024-sportclub.

Uitdaging 1

Daag iedereen in en rond je golfclub uit tot meer sporten en bewegen! Organiseer zelf een sportief belevingsevenement met een link naar Parijs 2024 of laat je inspireren door een van de challenges van de deelnemende sportfederaties.

VIP2024 uitdaging 1

Challenge Golf Vlaanderen: ‘Drive & Putt naar Parijs’.

Organiseer op je club een drive & putt wedstrijd met een ludieke knipoog naar Parijs of Frankrijk. De wedstrijd moet gespeeld worden in duo’s, waarbij één speler de lange slagen voor zijn of haar rekening neemt en de andere de putts op de green. Het aantal holes en het speelniveau maakt niet uit, je kan er indien gewenst zelfs een golfer – non-golfer wedstrijd van maken!

Voor de Parijse twist vind je hier alvast wat inspiratie, maar je mag ook jouw creativiteit de vrije loop laten:

  • spelers in rood-wit-blauwe outfit
  • een croissant, stukje kaas of glaasje champagne bij het ontvangst of op de turn
  • extra uitdaging op sommige holes, bv. longest drive naar de “Eiffeltoren”
  • aankleding van het clubhuis of op de baan, bv. Franse chansons in het clubhuis, holevlaggen in de Franse driekleur
  • Franse producten op de prijzentafel: fleur de sel, mosterd, fles wijn

Golf Vlaanderen voorziet voor elke deelnemende club een leuk pakket!

VIP2024 uitdaging 2

Uitdaging 2

Zet de VIP2024-campagne mee in de kijker via het promotiemateriaal waarmee Vlaamse topsporters Manon De Roey en Thomas Detry je activeren en inspireren om meer te gaan sporten en golfen. Zorg ervoor dat iedereen in jouw golfclub dit materiaal gezien heeft.

Uitdaging 3

Vertel over je vrijwilliger! Ga op zoek naar de ideale captain, greenkeeper, bestuurder, coach, medewerker, … om jouw club te vertegenwoordigen in Parijs en zet deze persoon in de bloemetjes.

Schrijf je in

Om deel te nemen aan de campagne, dien je jouw club in te schrijven bij Sport Vlaanderen. Zo word je ook op de hoogte gehouden van het verdere verloop en het resultaat.

Inschrijven kan tot 1 april. Voor de uitdagingen heb je tijd tot 15 mei.

Doe mee en laat de Spelen leven in ons golfwereldje!

Schrijf je hier in!

Lees meer over de VIP2024-campagne op de website van Sport Vlaanderen.

Veel succes!

Algemenen visual 1920x1080pix