Thumbnail pagina

Vertrouwenskanalen grensoverschrijdend gedrag

Binnen onze sport kan je steeds melding doen van grensoverschrijdend gedrag bij het Aanspreekpunt Integriteit (API) van de club en/of de federatie. Na een melding gaat de API op een discrete manier met jouw melding aan de slag en dit steeds in samenspraak met jou als melder.

Meldpunt overheid

Het Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag

Als je liever bij een onafhankelijke instantie een melding wil doen van grensoverschrijdend gedrag in de sportclub of binnen een topsportcontext, dan kan je terecht bij het Vlaams Meldpunt Grensoverschrijdend Gedrag. Het Vlaams Meldpunt luistert naar je verhaal en helpt je uit te zoeken welke stappen je kan zetten. Melden kan live op afspraak, telefonisch, via chat of mail. De medewerkers behandelen jouw melding in alle vertrouwen en zijn gebonden aan het beroepsgeheim.


Andere hulplijnen

Heb je het moeilijk met iets wat je meemaakt? Zoek je iemand die naar je luistert? Deze hulporganisaties staan voor je klaar: ·

Hulplijnen voor jongeren

      Heb je vragen of nood aan meer informatie rond het thema grensoverschrijdend gedrag in de sport dan kan je steeds terecht bij ICES.

      Meer informatie rond thema grensoverschrijdend gedrag