Thumbnail pagina

10 tips voor herfstgolf

Het herfstseizoen is in volle gang, en dat betekent dat het weer wat grilliger wordt. Maar dat betekent niet dat je je golfclubs in de kast moet opbergen. Golfen tijdens de herfst heeft zijn eigen charme, met de prachtige kleuren van de herfstbladeren die de baan omtoveren tot een schilderachtig tafereel. Hier zijn 10 waardevolle tips om je herfstgolfervaring te optimaliseren.

Tip 1: hou je clubs schoon met een handdoek

Een handdoek aan je golftas toevoegen is het hele jaar door handig, maar in de herfst kan hij extra van pas komen. Het onvoorspelbare weer en de kans op regen kunnen de baan zacht maken en meer modder creëren. Een handdoek is onmisbaar om je clubs en groeven schoon te houden.

Tip 2: draag laagjes kleding voor comfort en veelzijdigheid

Herfstweer kan snel veranderen, van fris en regenachtig tot zonnig en warm. Draag kleding in lagen om je warm te houden en je tegelijkertijd aan te passen aan veranderende omstandigheden. Kies voor technische kleding die warmte vasthoudt en zweet afvoert.

Tip 3: kies voor een club die de bal laat vliegen

Door de natte fairways zal de bal minder rollen. Overweeg een club te kiezen die de bal verder laat vliegen in plaats van rollen. Dit betekent dat je misschien een houten 3 in plaats van een driver moet overwegen, of andersom.

Tip 4: omgaan met modder op de bal

Modder op de bal kan aanzienlijke invloed hebben op de vlucht. Als je in het algemene gebied ligt, kun je meestal 'preferred lies' toepassen (controleer eerst de lokale regels!). Als schoonmaken en plaatsen niet is toegestaan en er modder op de bal zit, stel je verwachtingen dan bij voor dat schot.

Inspiratiefotos

Tip 5: blijf oefenen met behulp van technologie

Is de baan gesloten? Dan kan je blijven oefenen op de driving range met behulp van technologie. Ondertussen zijn er heel wat golfclubs uitgerust met een innovatief trackingsysteem zoals Trackman of Toptracer. Zo kan je leuke spelletjes spelen of jouw techniek verbeteren!

Tip 6: kies voor een afslagplaats korter bij

Door de natte ondergrond speelt de baan langer. Overweeg om dichter bij de afslagplaats te beginnen volgens het 'Tee it Forward' principe. Hierdoor speel je minder meters en vergroot je je speelplezier.

Ontdek hier welke afslagplaats het beste bij jou past: Tee It Forward - Meer beleving met minder meters!

Tip 7: speel kortere golfrondes bij kortere dagen

Met de dagen die snel korter worden, kun je overwegen om kortere golfrondes te spelen. Je hoeft niet altijd 9 of 18 holes te spelen. Afhankelijk van de baan kun je kiezen voor 3, 5, 9 of 12 holes en nog steeds van je favoriete sport genieten.

Tip 8: maak het jezelf niet te moeilijk

Het spelen van perfecte lobs vanaf een natte en ongelijke ondergrond is uitdagend. Kies daarom voor een club met minder loft. Een chip & run met een ijzer 9 of 7 kan je bal naast de vlag brengen zonder onnodig risico.

Tip 9: geniet van het clubhuis na de ronde

Na een koude en natte ronde is er niets beter dan op te warmen in het clubhuis. Geniet van een drankje en een lekker hapje terwijl je de club en je sociale banden met medegolfers ondersteunt.

Golf course Golfer Pond

Tip 10: overweeg een golfvakantie of -stage

Als golfen in koud en regenachtig weer niet jouw ding is, overweeg dan om naar warmere oorden te reizen. Of je nu met golfvrienden op vakantie gaat of deelneemt aan een leerzame golfstage op een zonnige bestemming, er zijn tal van mogelijkheden om je passie voor golf in de herfst levend te houden.