Thumbnail pagina

Clubcoördinator Minke Devroye

Onze clubs zijn het kloppend hart van de Vlaamse golfgemeenschap. Elke dag staan honderden mensen (waaronder veel vrijwilligers) klaar om de golfer een mooie dag te bezorgen. Van het onthaal en de horeca tot de raad van bestuur. Allemaal spelen ze hun rol in het succesvol besturen van een golfclub.

Koksijde Golf Ter Hille zag ongeveer 7 jaar geleden het levenslicht met de 9-holesbaan “De Hazebeek” - een jaar later kwam er een mooie 18-holes championship course bij en groeide de club spectaculair naar een 1.400-tal abonnees. Coördinator bij Ter Hille - Minke Devroye - was er sinds de opening van de 9 holes bij en zag haar team ook stelselmatig meegroeien.

Foto Minke

“Als coördinator zorg ik ten eerste voor een optimaal verloop van onze secretariaat werking. We werken ondertussen met 4 personen full-time en dat is nodig. 7 dagen op 7 open zijn vergt een goede planning zodat het onthaal elke dag - inclusief zondag - bemand is met twee personen.”

De receptie, een logistieke uitdaging

“Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat onze collega’s alles ter beschikking hebben om hun job goed uit te voeren. Een belangrijk onderdeel van de clubwerking want zij zijn niet enkel het eerstelijns contact voor de greenfee golfers maar ook voor onze 1.400 abonnees.

Op jaarbasis vinden er ongeveer 200 wedstrijden plaats. Dan moeten we goed afstemmen met de sportieve commissie zodat we hun kalender in i-golf kunnen zetten, de tee-times blokkeren en de greenkeepers op de hoogte houden. Op de wedstrijddag moeten alle scorekaarten klaar liggen en verwerkt worden.”

“Het coördineren van de marshall werking behoort ook tot onze taken. We hebben hier geen caddymaster, al denk ik dat dit wel zou kunnen als we blijven evolueren. De accommodatie is alvast aanwezig. De marshall werking is een groep vrijwilligers die ervoor zorgt dat alles goed verloopt met betrekking tot de spelregels, etiquette op de baan en het speeltempo. Mochten er discussies zijn waar ze aan het secretariaat niet uitraken, dan zorg ik er voor dat we deze kunnen uitklaren.”

De schakel tussen verschillende stakeholders

“Naast de golfers die de club bezoeken voor de klassieke greenfee of clubwedstrijden zijn er nog andere stakeholders op een golfclub waarmee we rekening moeten houden. Zo heb je verschillende commerciële initiatieven - bedrijven die een locatie zoeken voor hun bedrijfsdag bijvoorbeeld - en onze vaste sponsors. Daar bekijken we wat mogelijk is omtrent visibiliteit en dergelijke.

Maar ook starters of mensen die zin hebben om te starten met golf, begeleiden we zo goed mogelijk. Het streefdoel is om een democratische golf te zijn - de club worden immers beheerd door gemeente Koksijde - en daar slagen we in want dit jaar zitten we aan 140 startende golfers!”

TER HILLE 24sept18 Pascale Vandewalle 53 A9125 web

foto Pascale Vandewalle

Volgend artikel