Thumbnail pagina

Topsportschool uit de startblokken

Op 1 september schoot het schooljaar uit de startblokken. Ook voor de Golf Vlaanderen Topsportschool in Hasselt begon een nieuw jaar met veel bekende - en enkele minder bekende gezichten.

De jongens en meisjes van de Topsportschool verblijven op internaat en volgen er de helft van de tijd (20 uur) les, de andere helft wordt volledig besteed aan golf. Op enkele minuten fietsen bevindt zich Flanders Nippon Golf Club waar ze aan hun golfspel werken onder begeleiding van trainers, coaches en sportpsychologen.

Hoofdcoach Ellen Smets geeft wat toelichting over wie en wat er nieuw is voor 2020 - 2021.

De Topsportschool maakt kennis met online les geven

Ellen: “Met corona is er uiteraard veel veranderd. Onze trainingssessies zijn nog steeds dezelfde maar de screenings met onze experten loopt wat anders. Ook de traditionele buitenlandse stages en diverse wedstrijden die voorzien waren, staan voorlopig on hold.”

“Doordat onze leerlingen vorig schooljaar vaak thuis zaten, hebben we enkele trainingen via Zoom gegeven. Denk dan vooral aan sessies met de kine en fysieke trainer. Dat werkte eigenlijk prima. Die lessen zorgden voor structuur in hun dag én we konden die lessen geven. Dit is iets wat we vaker gaan gebruiken. Het biedt ons ook de mogelijkheid om onze leerlingen tijdens de lange zomervakantie te blijven opvolgen.”

Talent uit de regionale trainingen stroomt door

Dit jaar zetten twee nieuwe leerlingen - een meisje en een jongen - de stap naar de Topsportschool.

“Viktor Estas (Golf Kampenhout) is 15 jaar en komt via de regionale trainingen bij ons binnen. Hij start dus niet in het eerste jaar maar zit nog zeker 3 jaar bij ons. Ik ben ook zeer blij dat er een meisje tussen de nieuwkomers zit. Estelle De Blieck (Golfclub Nuclea) is 12 jaar en komt uit de Kids trainingen. Zeer vlot in de omgang en iemand waar ik veel potentieel in zie. Het stemt me tevreden dat ze beiden via de regionale trainingen naar ons komen, want dat is toch wel de bedoeling van die trainingen.”

Alumna student Elsie naar de Verenigde Staten

Elk jaar mag de Topsportschool nieuwe leerlingen verwelkomen maar nu en dan studeren er uiteraard ook af. Elsie Verhoeven begon vorige zomer een volgend hoofdstuk als talentvol speelster.

Ellen: “Elsie studeerde vorig jaar met succes af. Ze is de derde leerling én eerste meisje die de volledige 6 jaar doorlopen heeft. Max Peerbooms en Alan Debondt gingen haar voor. Ze studeert verder in de Verenigde Staten, houdt nog regelmatig contact en stelt het goed!”

Lees hier meer over de Golf Vlaanderen Topsportschool : “GV Topsportschool

Topsportschool 2020