Thumbnail pagina

De golfstart van Pepijn, Philip & Anita en Hilde

TER HILLE 24sept18 Pascale Vandewalle 53 A9159 web

Hoe ervaren de starters zelf hun eerste stappen op de golfbaan?

We polsten bij enkele starters in drie Vlaamse golfclubs naar hun ‘Start to Golf’ verhaal tijdens de Zomeractie:

Koksijde Golf Ter Hille

Pepijn Vandebotermet: “Het is eigenlijk dankzij corona dat ik de stap gezet heb om te starten met golf. Ik heb een directe link met de club door mijn stiefvader en toen de greenkeepers thuis bleven tijdens de lockdown zijn we zelf de club gaan onderhouden en voorbereiden voor heropening. Zo zijn we bijvoorbeeld ontsmettings dispencers gaan installeren en ook het gras moest verder onderhouden worden. Door op de baan rond te lopen werd mijn interesse gewekt en van het één kwam het ander.

In mijn starterspakket zit 4 uur les bij de golf pro van de club, een ijzer om mee te oefenen en een regelboekje. Golf is uitermate leuk omdat je jezelf kan analyseren en verbeteren bij elke slag. Het is een zeer technische sport. Ik ben daarnaast nog actief met voetbal en wielrennen en daar heb je dat toch veel minder. Die progressie ervaren is enorm verslavend.”

Golfclub Spiegelven

Philip Schreurs & Anita Boyen: “Wij - mijn vrouw en ik - zijn begonnen met golf om samen iets sportief te kunnen doen op vakantie. We gaan dan telkens graag tennissen en fietsen. Maar de sporten met een hogere belasting van het lichaam worden moeilijker.

Het leuke aan golf is dat je overal wel een mooie golfbaan kan vinden. Ook de beleving rond de baan vinden we belangrijk. De mooie omgeving, de faciliteiten zoals een hotel of horeca. In mei zijn we begonnen en ondertussen hebben we al eens op de 9-holes baan van Spiegelven gespeeld. We krijgen les in groepjes van zeven starters en dat maakt het aangenaam. Je ziet namelijk iedereen eens sukkelen en niet enkel jezelf! (lacht).”

Golfclub Beveren

Hilde Vertenten: “Vorig jaar startte ik met golfen op aanraden van mijn broer en schoonzus, beiden fervente golfers. Op mijn vorige job kwam ik al eens in aanraking met mooie golfbanen maar zonder verdere interesse. Nu denk ik toch, was ik er maar eerder mee begonnen!

Tijdens de winter hou ik me bezig met yoga maar dat is iets wat telkens stil valt in de zomer. Op zoek naar een zomeractiviteit kwam mijn schoonzus met het idee om eens een Start to Golf pakket te proberen. Een goed idee en in mijn achterhoofd zou het daar ook wel bij blijven... niet dus! De golf microbe heeft me nu stevig te pakken en we zijn ondertussen een jaar verder.

Na de Start to Golf periode waarbij je les volgt in groep hebben ze in Beveren een nieuw initiatief opgezet. Een winterpakket van 15 weken waarbij je opnieuw de kans krijgt om in een groepje toe te werken naar het GVB (golfvaardigheidsbewijs). Een succes. Daar zat niet enkel golf bij maar ook andere leuke activiteiten zoals een wijndegustatie of ‘nacht golf’. Een aanpak die loont, want drie weken geleden mocht ik mijn GVB in ontvangst nemen!”