Thumbnail pagina

De Kampioenen van Vlaanderen 2020

GV AM CH 2020 teeshot

Het GV Amateur Championship 2020

Afgelopen weekend ging het wedstrijdseizoen 2020 dan eindelijk van start met de gloednieuwe wedstrijd: het Golf Vlaanderen Amateur Championship. Dé gelegenheid voor de beste amateurs in Vlaanderen om zich te tonen en te strijden om de titel Kampioen van Vlaanderen.

De Heren, Dames, Boys en Girls startten zaterdag met 18 holes op de Langeleed Course van gastclub Koksijde Ter Hille. De baan lag er voortreffelijk bij, maar een pittige zuidwestenwind zorgde voor de nodige uitdaging met uiteenlopende scores als resultaat. Jarno Tollenaire tekende bij de Men met een score van 71 voor een mooie eerste ronde en was daarmee ook de beste bij de Boys U18, bij de Ladies ging Sophie Bert aan de leiding met een score van 76, meteen ook beste Girl U18.

Ook de Golf Vlaanderen profs kregen de gelegenheid om te spelen. Voor hen werd een competitie binnen de wedstrijd georganiseerd. Op zaterdag speelden zij mee in de flights van de amateurs, een cool extraatje voor de deelnemers om met een prof aan hun zijde het Kampioenschap te beginnen. Beste prof op zaterdag was Alan De Bondt met 73.

Zondag werden de degens opnieuw gekruist en kwamen ook de G-golfers in actie. Zij speelden Single Stableford op de 9 holes van de Hazebeek Course. Van de 22 deelnemers telden we 6 spelers bij de groep Doven & Slechthorenden, 5 spelers bij de groep ASS en 11 spelers bij de groep Fysieke Beperking, waarvan 2 Paragolfers. Ondanks de strakke wind, die opnieuw een hoofdrol speelde en het spel bemoeilijkte, kwamen de deelnemers met een goed gevoel van de baan. Het weerzien met elkaar en de fijne sfeer zorgden voor veel lachende gezichten.

Kampioen bij de groep D&S werd Guy Luyten van Royal Keerbergen GC, bij de groep ASS maakte Arwen Duerinckx van Cleydael G&CC een vreugdesprongetje om zijn winst en bij de groep FB was Pieter Dries van de Kempense GC de beste. Overall winnaar (BRUT) en Kampioen van Vlaanderen G-golf werd Guy Luyten, die het nipt haalde van Arwen. Proficiat!

Op de 18 holesbaan verdedigde Jarno Tollenaire van The National zijn leiderspositie met succes en behaalde de titel bij de Men én de Boys U18. Beste bij de Ladies werd Charlotte De Corte van Royal Antwerp GC en bij de Girls U18 ging de overwinning naar Victoria Dellicour van de Royal GC of Belgium. Tot slot speelden de profs hun tweede ronde, deze keer in 2 eigen flights. Daarbij haalde Alan De Bondt het met 73-73 van Manon De Roey, die tweede werd met 76 en 72.

De Kampioenen ontvingen een Vlaamse leeuw als headcover, een knipoog naar de winnaars in de Tour de France. Dikke proficiat allemaal en hartelijk dank voor jullie deelname! Klik hier voor de volledige rankings.

GV AM CH 2020 kampioenen

Onze dank gaat ook uit naar Linda Kenis – tolk Vlaamse Gebarentaal, G-golf centrum De Krikskes, de referees, onze GV coaches en last not but least het hele team van Koksijde Golf Ter Hille – zowel met het secretariaat als de horeca was het voor ons een plezier om samen te werken, geen moeite was hen te veel!

Bekijk hier het sfeerfilmpje met een woordje van de winnaars: