Thumbnail pagina

Proficiat en veel succes, Elsie!

Elsie 3

Elsie Verhoeven: na 6 jaar Topsportschool klaar voor een nieuwe uitdaging!

Na zes jaar aan de Golf Vlaanderen Topsportschool start Elsie Verhoeven binnenkort met een nieuwe fase in haar traject als talentvolle speelster.

Op 13-jarige leeftijd hakte Elsie de knoop door en koos voor een golfcarrière terwijl ook voetbal - haar tweede passie - haar nauw aan het hart lag.
Ze maakte de overstap van GC Sept-Fontaines naar KGC Ravenstein en sloot hiermee aan bij Golf Vlaanderen. Het schooljaar 2014-2015 betekende voor haar de start van een 6-jarig traject binnen de GV Topsportschool Hasselt.

Elsie is daarmee, na Alan De Bondt en Maxim Peerbooms, de 3deleerling Topsport Golf én eerste girl die de volledige 6 jaar met succes heeft afgelegd. Daar mag ze bijzonder trots op zijn!

Golf Vlaanderen heeft Elsie zien groeien van klein, jong meisje naar een volwassen jongedame met een eigen mening en visie.

Karine Guerman, directeur Topsport: “Die 6 jaren zijn voor Elsie niet van een leien dakje gegaan, ze heeft hard moeten knokken om haar doel te bereiken en dit zowel op studie- als golfvlak. Maar steeds was haar engagement, doorzettingsvermogen en zelfdiscipline aanwezig om haar doel te bereiken. Allemaal goeie eigenschappen trouwens die van een topsporter verwacht kunnen worden. Het was niet altijd makkelijk om de juiste balans te vinden tussen studeren, trainen en rust. Maar Elsie was een voorbeeld voor de andere leerlingen Topsport, ook naar inzet en motivatie toe.”

Ik heb een fijne tijd gehad op de topsportschool al vind ik de combinatie golf & studie wel niet te onderschatten, dit vraagt wel wat doorzettingsvermogen. Ik kijk er naar uit om naar Amerika te gaan. Ik heb er wel wat stress voor maar vooral positieve stress. Mijn doel is om België mee op de kaart te zetten in het vrouwen golf.

Elsie had zich het einde van haar Topsportschool carrière ongetwijfeld anders voorgesteld, maar Covid-19 heeft daar anders over beslist. Geen grote festiviteiten, maar Karine en Kevin van Golf Vlaanderen hielden eraan om haar samen met de coaches uitgebreid te feliciteren.

Nu staat ze aan het begin van een spannende nieuwe uitdaging!

Begin augustus vertrekt ze naar de States, meer bepaald naar Old Dominion US College.
Het college waar ook ex-leerling Topsportschool Charlotte Decorte studie en topsport combineerde en een fantastische tijd heeft doorgebracht. Zeker een aanrader, want op academisch vlak geeft de Athletics Department van Old Dominion een ongelofelijke ondersteuning aan hun student-atleten.

Wij wensen Elsie van harte alle succes toe!

Elsie 2 v2