Thumbnail pagina

GC Witbos en de stad Herentals

Vlaanderen telt 55 golfclubs en elke club heeft haar unieke plaats in het Vlaamse landschap. Zo kan een golfbaan een welgekomen groene long zijn in een grijs industriegebied of zich vredevol nestelen tussen andere natuurgebieden. Welke plaats ze ook inneemt, de golfbaan heeft een impact op de bewoners in de buurt. In deze rubriek gaan we op zoek naar golfclubs die zich bewust zijn van hun (bredere) rol in de maatschappij.

Op 13 september brachten we een bezoekje aan Golfclub Witbos. De 13-holes club situeert zich op een oude militaire basis en dat zorgt voor een unieke sfeer. Maar het militaire verleden is niet de hoofdreden van ons bezoek. De club heeft een goed contact met stad Herentals en daar wilden we meer over weten. Sportief manager Sarah Breeze staat ons te woord tijdens een gezellig drukke Start to Golf-dag.

Witbos 5

Sarah: “We hebben een zeer goed contact met stad Herentals. Elk jaar worden we een 5 à 6-tal keer gecontacteerd voor allerlei initiatieven. Zo had Herentals de jeugd van verschillende Vlaamse gemeenten uitgenodigd om een aantal sporten te beoefenen in onze stad. Hockey, voetbal, golf, en dergelijke.

Mensen kunnen zich via stad Herentals ook inschrijven voor activiteiten op onze club. Zo is er een groepje van 12 begonnen met enkele lessen en kwamen de inschrijven via de stad.

September is voor Herentals de maand van de sportclub. Het leek ons dus ideaal om de (weggevallen) vaste Start to Golf-dag tijdens deze maand te organiseren. Dankzij ons contact met de stad werd die dag ook gepromoot via hun kanalen. We werden vermeld in het stadskrantje, stonden op hun online agenda en ook de burgemeester wordt op de hoogte gebracht dat hier iets te doen is.”

Door de fijne samenwerking met stad Herentals creëren we extra instroom.

Start to Golf-campagne een succes

De Start to Golf-campagne mag Golfclub Witbos een succes noemen. Door intelligent om te springen met verschillende communicatiemiddelen – waaronder stad Herentals – beginnen heel wat mensen zich te informeren.

“Mijn telefoon en mailbox… ik kan het amper bijhouden. De 'staycation'-campagne van Golf Vlaanderen heeft zeker zijn effect niet gemist. We zijn ook snel op die kar gesprongen. Zo was er de promo met verschillende influencers en waren er de filmpjes met Wesley Sonck. Dat filmpje hebben wij ook gebruikt op onze sociale media. Voor de Start to Golf-dag vandaag hebben we 160 inschrijvingen en die kwamen via Golf Vlaanderen, stad Herentals en uiteraard onze eigen kanalen.”

Corona-proof en goed voorbereid

De moeilijke corona periode had dus geen effect op de instroom van nieuwe golfers. Al moest de Start to Golf-dag toch iets anders aangepakt worden.

Sarah: “Normaal gezien is iedereen hier welkom. Dan spreken we van een echte opendeurdag. Nu zijn het initiatiemomenten en zijn enkel de mensen die zich inschrijven welkom. Daarnaast heb ik zeer nadrukkelijk onze vrijwilligers gevraagd om zich aan de social distance regels te houden. Er is ook veel tijd gekropen in de aankoop van extra materiaal en het uitzetten van de juiste looplijnen op het domein. Ik wil ook onze vrijwilligers, onze leden bedanken om zich hiervoor in te zetten. Zonder hen zou dit hier absoluut niet mogelijk zijn en stonden hier vandaag geen 160 personen om de golfsport te ontdekken!”