Thumbnail pagina

Golf films die je moet gezien hebben

Aangezien we met zijn allen thuis zitten, vonden wij dit een goed moment om onze favoriete golf films eens op een rijtje te zetten. Veel plezier!

The legend of bagger vance is rasechte Hollywood film met enkele topacteurs zoals Will Smith en Matt Damon. Het verhaal speelt zich af in de Verenigde staten in 1928. Matt Demon speelt een veelbelovende golfer die getraumatiseerd is door WOI en 15 jaar na datum wordt aangemoedigd om terug te starten met golf o.a. door zijn caddie Will Smith.

Tincup

Tincup is een Amerikaanse romantische komedie uit 1966. Roy (Kevin Costner) baat al enkele jaren een driving range uit en leert daar Molly kennen, de vriendin van zijn rivaal. Om haar hart te veroveren probeert hij zich te kwalificeren voor de US Open.

The greatest Game ever played De jonge Francis Ouimet ziet zijn dromen wegvaren wanneer hij door een belofte aan zijn vader geen golf meer mag spelen. Als de organisatie van de U.S een amateur zoekt, pakt hij zijn kans. Zijn dromen komen uit, maar de relatie met zijn vader gaat steeds achteruit.

The short game – Docu is een netflix documentaire waarin ze acht toptalenten uit hun leeftijdsklasse volgen op weg naar, en vooral tijdens, het grootste jeugdtoernooi van het jaar het U.S. Kids Golf World Championship in Pinehurst. Ze volgen Sky Sudberry, Allan Kournikova (broertje van Anna), Jed Dy, Yang Kuang, Augustin Valery, Zamokuhle Nxasana, Alexa Pano en Amari Avery die zo allemaal hun eigen reden hebben om aan de top te komen.

Caddyshack is een bekende Amerikaanse komedie over verschillende personages. Baanonderhouder Carl Spackler staat op het punt om groot geschut in te zetten tegen een grondeekhoorn. De pompeuze Rechter Smails speelt om te winnen, maar zijn nichtje Lacey Underall wil op haar eigen manier scoren. Playboy Ty Webb speelt alsof hij zelf de 'bal' is.

Happy Gilmore is een Amerikaanse komedie uit 1966. Happy Gilmore is een afgewezen hockeyspeler die gebruik maakt van zijn vaardigheden op de golfbaan om het huis van zijn oma te redden. Hij komt al snel de topgolfer 'Shooter' McGavin tegen, die in Happy een bedreiging ziet voor zijn eigen titelkansen en probeert Happy op alle mogelijk manieren te dwarsbomen.

Seve the movie is een film over het levensverhaal en de carrière van de Spaanse golflegende Severiano ‘Seve’ Ballesteros. De film laat zien hoe Seve uitgroeide van een jonge jongen – die leerde golfen op de stranden van zijn geboorteland Spanje met een gebroken ijzer-3 – tot de wereldwijde nummer één en een leider in de golfsport.

Keeping Mum is een Britse komedie met enkele steracteurs en actrices zoals Rowan Atkinson, Maggie Smith en Kristin Scott. Dominee Walter Goodfellow heeft één ambitie namelijk het schrijven van de perfecte preek. Hij is hier zo hard mee bezig dat hij niet merkt dat zijn vrouw hem bedriegt en dat zijn kinderen allerlei stommiteiten uithalen tot er plots een nieuwe huishoudster bij het gezin komt werken.