Thumbnail pagina

Golflectuur

Golftechniek

Ben je opzoek naar leuke golflectuur om je dagen mee te vullen? Hier alvast een leuk lijstje, weet je zelf nog enkele leuke boeken of films, deel ze met ons en misschien ontvang je wel een gesigneerd boek van Sven Nys. Samen staan we sterk!

Golf my way – Jack Nicklaus In het boek Golf my way geeft Jack Nicklaus van A tot Z weer hoe hij over golf denkt en hoe hij het golfspel aanpakt. De 1ste versie van het boek werd reeds in 1974 uitgebracht en werd een echte klassieker. In 2007 werd een herwerkte versie uitgebracht waarin hij o.a. de aanpassingen in zijn techniek over de jaren heen beschrijft.

The modern fundamentals of golf - Ben Hogan’s Five lessons In 1957 bracht Ben Hogan, een succesvoller golfer bekend voor zijn swing, het boek the modern fundamentals of golf uit. De datum is misschien niet meer modern maar toch blijft dit boek nog steeds een van de beste golf instructie boeken. De technieken en tips die hij beschrijft blijven relevant tot op de dag van vandaag. Hulp nodig bij je swing of gewoon uit interesse, neem dit boek zeker eens door.

The A Swing – David Leadbetter The A swing is het eerste boek van David Leadbetter. Een boek met de a van alternatief in de titel, dat staat voor een nieuwe manier van swingen en succesvol ballen slaan.

The eight step swing – Jim Mclean Jim Mclean is een PGA professional die meerdere succesvolle golfers begeleid heeft. Zijn kennis en onderzoek naar de swing heeft hij in dit boek samengevat. Het boek deelt de swing op in 8 keypoints en geeft tips en oefeningen waarmee je een tijdje zoet bent.

Little red boek – Harvey penick’s Of je nu een beginnende golfer bent of al wat meer ervaring hebt, dit boek met kortverhalen en anekdotes, gebaseerd op levenslange notities van Harvey Penick in het rood boekje, is inspirerend voor iedereen.

Golf is not a game of perfect – Bob Rotella Bob Rotella, bekende mentale coach, geeft in dit boek tips & tricks over het mentale spelletje dat golf is, van de mentale voorbereiding tot competitie.

Ontspanning

Four iron in the soul – Donegan Lawrence Het leven achter de schermen van de tour en spelers die moeten knokken om op de tour te blijven geschreven door de jonge journalist Donegan Lawrence die een jaar lang de caddie was van Ross Drumond.

The Open, Golf oldest Major – Donald Steel Een boek dat uitgekomen is ter ere van de 150ste verjaardag van de Open Championship op St Andrews. Heb je al een grote liefde voor dit tornooi dan zal dit boek het alleen maar doen aanwakkeren.

The Ultimate Golf Book – John Garrity Charles McGrath & David McCormick hebben een boek geschreven waarin de geschiedenis van golf gecombineerd wordt met essays geschreven door bestsellers en golffanaten.

Tiger Woods, Jeff Benedict en Armen Keteyian, 2018 Een ongeautoriseerde biografie over Tiger woods, die op wel wat reactie kon rekenen maar desondanks goed leest. De auteurs hebben meer dan honderden mensen uit de nauwe omgeving van Tiger Woods geïnterviewd wat als uitkomst een meeslepend verhaal geeft over de opkomst maar ook de dramatische val van de icoon.

The Greatest Game ever played – Mark Frost Het verhaal achter de spelers Francis Ouimet & Harry Vardon en hun legendarische confrontatie op de U.S. Open in 1913.