Thumbnail pagina

Holes for Heroes

De Belgische golfwereld in de bres tegen Covid-19 en voor het Rode Kruis. Nicolas Colsaerts, Thomas Pieters, Thomas Detry en Manon De Roey geven het voorbeeld.

Op maandag 24 augustus gaat al wie golft in België een eenmalige uitdaging aan: in ploegen van 10 spelers zoveel mogelijk holes afwerken om geld in te zamelen voor het wetenschappelijk onderzoek rond Covid-19 van het Rode Kruis. De Belgische profgolfers Nicolas Colsaerts, Thomas Pieters, Thomas Detry en Manon De Roey steunen Holes for Heroes en spelen een exhibitiewedstrijd op de club van de ploeg die het meeste geld heeft weten in te zamelen.

Amateur golfer, topgolfers, ‘bekende’ golfer,... iedereen wordt op 24 augustus op de green verwacht voor het goede doel. Alle golfclubs zijn uitgenodigd om gratis deel te nemen aan Holes for Heroes en één of meerdere ploegen in te schrijven. Elke ploeg probeert gedurende de hele dag zoveel mogelijk holes af te werken. Teams van 10 golfers zullen zich voor een klein bedrag per hole (1€ bv) laten sponsoren door familie, vrienden, andere golfers, … . Hoe meer deelnemers en hoe meer holes elke speler en elk team verzamelt, des te groter het bedrag dat naar het Rode Kruis gaat.

De ploeg die het meeste geld heeft ingezameld, wint een exhibitiematch op de eigen club met de topgolfers die dit project steunen. Elke deelnemer aan Holes for Heroes krijgt sowieso een welcome pack met polo en pet om op 24 augustus te dragen en na afloop een medaille. Iedereen maakt bovendien nog kans op tal van extra prijzen.

Thomas Pieters, Ryder Cup-speler en viervoudig winnaar op de European Tour blikt vooruit:

“Ik ben zeer blij mijn steun te kunnen verlenen aan dit project. Ik hoop dat elke club in ons land één en liefst heel wat meer ploegen op de been kan brengen en dat de golfers en hun persoonlijke sponsors zich genereus tonen. Als mijn agenda en de Tour het toelaten, zal ik zelf uiteraard ook spelen en dan ga ik voor niet minder dan 60 holes!

Het ingezamelde geld gaat naar het wetenschappelijk onderzoek dat het Rode Kruis voert in het kader van COVID-19 en wil iedereen, maar zeker ook de zorgverleners die afgelopen maanden het beste van zichzelf gegeven hebben, wapenen tegen een mogelijke tweede golf van het virus.

Klik hier voor meer informatie