Thumbnail pagina

Luc Feremans, een Voorzitter die de daad bij het woord voegt

Na een eerste periode van 2001-2006 als stichtend bestuurder werd Luc Feremans opnieuw bestuurder in 2013. In 2017 werd hij door de Raad van Bestuur benoemd tot Voorzitter. Na 4 jaar voorzitterschap bij Golf Vlaanderen en ondervoorzitter te zijn geweest bij de KBGF is Luc nu op het einde van zijn mandaat gekomen.

Luc heeft altijd zeer sterk bijgedragen om een mooi verhaal te maken bij de federaties, recht voor de raap, man van de daad en steeds met het belang van de golfsport én de clubs voor ogen.

Hij stond aan de wieg van de VVG in 2001 en in de laatste 4 jaar had hij de leiding over een team bestuurders die o.a. de naamswijziging naar Golf Vlaanderen, de uitbouw van het topsportbeleid én vooral de digitalisering van de golfsport mee realiseerde.

Als voorzitter van de IT-Commissie zette hij de lijnen uit voor ontwikkelingen binnen de GV-app, het i-Golf platform en het i-Tee reservatiesysteem voor elke club. Tijdens de Corona-crisis bewees deze investering meermaals zijn nut. De explosie (4x meer) van het aantal golfrondjes alsook de groei van golf zorgde immers voor grote druk op de spelcapaciteit, die enkel met een efficiënt reservatiesysteem op te vangen was.

Daarnaast ging Luc ook prat op “samenwerking”. Het #Begolf samenwerkingsverband tussen de KBGF, Afgolf en Golf Vlaanderen kwam onder zijn voorzitterschap tot stand. Op dat vlak is het werk wat complexer dan verwacht en bijgevolg nog niet afgerond. Maar de continuïteit is verzekerd en de volgende voorzitter zal in diezelfde lijn blijven verder werken.

Proficiat Luc en dank voor alle verwezenlijkingen namens alle clubs, de mede-bestuurders en het GV Team.