Thumbnail pagina

Extra budget voor zomercampagne

Zomercampagne – Breng je zomer door … op de golfbaan!

Of je nu een ervaren golfer bent of je moet je eerste balletje nog slaan, Golf Vlaanderen wil deze zomer iedereen op de golfbaan krijgen. Met een XL promotiebudget worden zowel het greenfee spelen als de startpakketten in de kijker gezet om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken en te overtuigen van dat unieke vakantiegevoel tijdens het golfen.

Met "Staycation Golf" als thema loopt binnenkort een TV-spot op de Vlaamse televisiezenders, een samenwerking tussen Golf Vlaanderen en de KBGF.

Ter ondersteuning volgen een reeks advertenties zowel in print als online bij Het Nieuwsblad en De Standaard. Zo was er vorige week de Summer-at-home bijlage van De Standaard met een uitgebreid artikel over de Zomeractie.

https://nl.planet-lifestyle.be/summer-home/de-staycation-is-het-perfecte-moment-om-te-leren-golfen/

Daarnaast staan er nog heel wat andere acties op de mediaplanning:

Een reeks van 3 video's wordt opgenomen met enkele 'special guests' die op golfles gaan.. de Container Cup, iemand?

Er staat ook een social mediacampagne gepland gedurende de maanden juli en augustus waarbij via Facebook en Google geadverteerd wordt en waarbij influencers en journalisten een lessenreeks volgen en hierover schrijven.

Onze mooie Vlaamse golfbanen worden in beeld gebracht via Instagram met daarbij een greenfee winactie.

Tot slot komt er een radiospot bij Nostalgie en ontvangt elke club promomateriaal om een eigen opendeurdag te organiseren en te communiceren.

STG 2020 ZOMERACTIE

Start to Golf Zomeractie

Een groot deel van de campagne wordt ingezet voor de Start to Golf Zomeractie. Nu de jaarlijkse opendeurdag niet kon doorgaan, hebben maar liefst 45 golfclubs een zomerpakket uitgewerkt voor beginners. Een “staycation” lessenreeks zeg maar, waarbij deelnemers in kleine groepjes de golfsport ontdekken. Ze krijgen de verschillende slagen aangeleerd en kunnen in eigen tempo oefenen, zonder eigen materiaal te moeten aankopen.

De pakketten schommelen qua prijs tussen 45 EUR en 700 EUR, allemaal afhankelijk van de duurtijd van het pakket, het aantal lessen dat is inbegrepen en het type club waar je deelneemt. Golfclubs in Vlaanderen zijn heel afwisselend: er zijn clubs met meerdere banen of een baan van 18 holes, maar ook clubs met 9 holes en golfscholen met 6 holes of enkel oefeninfrastructuur. Een breed aanbod, voor ieder wat wils.

Heel wat clubs vullen de Zomeractie aan met gratis initiaties en een opendeurdag in september.

Het volledige aanbod vind je op www.starttogolf.be. Ontdek jouw ideale zomerpakket en boek meteen bij club.. voor je het weet geniet je de hele zomer van dat unieke vakantiegevoel op de golfbaan!