Thumbnail pagina

Stefan Cramers en zijn 'race to Spiegelven'

De grootste recreatieve wedstrijd van Vlaanderen - de Beker van Vlaanderen - is in 2020 aan haar 32e editie toe. Vanwege Corona weliswaar een speciale editie, waarbij geen halve finales plaatsvonden, maar waarbij per club 2 spelers zich rechtstreeks konden kwalificeren voor de finale: the race to Spiegelven!

Aanstaande zaterdag 3 oktober, nemen de gekwalificeerden het tegen elkaar op de 18 holes van Golf Spiegelven te Genk. Iemand die zal meestrijden en zich ook de afgelopen jaren meermaals wist te plaatsen, is Stefan Cramers, lid bij Antwerp Golf School en ook Young Golfers captain bij zijn club.

Stefan Cramers 1

“In 2006 ben ik begonnen met golf nadat mijn vader met golf begon. Op Antwerp Golf School ben ik na een tijdje ook gestart als Starters captain. Dat houdt in dat je onder andere verantwoordelijk bent om de beginnende golfers te begeleiden en ze bijvoorbeeld te informeren rond regelgeving en het invullen van hun scorekaarten. Na een jaar of vijf vond ik dat het tijd was voor iemand anders en ben ik Young Golfers captain geworden.”

Het competitie element is belangrijk voor mij.

Golf is een activiteit die je zowel puur recreatief kan beoefenen als competitief. Dat laatste is belangrijk voor Stefan: “Golf is een enorm uitdagende sport. Het is een uitdaging tegenover jezelf en minder tegenover anderen. Je probeert jezelf telkens te verbeteren.”

“Het competitie element vind ik belangrijk, al geniet ik ook wel van een vrij rondje golf. Als Young Golfer captain zit ik mee in het sportcomité en proberen we op jaarbasis minstens twee wedstrijden per week te organiseren. Antwerp Golf School is een 6 holes club en dus organiseren we onze wedstrijden telkens op andere terreinen. Zo was de selectiewedstrijd voor de Beker van Vlaanderen geheel toevallig op Spiegelven.”

‘De Beker van Vlaanderen is een mooie formule’

Zelf ziet hij de Beker van Vlaanderen niet als een dag waar hij zich speciaal op voorbereidt: “Ik bekijk die dag zelf wel wat ik speel. Ik ga er naartoe om zoveel mogelijk plezier te maken en als daar een goede score uitkomt, des te beter.”

“Het is niet de eerste keer dat ik deelneem aan de Beker van Vlaanderen. Ik stond al een paar keer in de halve finale en één keer in de finale. Dat was enkele jaren geleden in Oudenaarde en dat zag ik gewoon als een volgende wedstrijd. Maar wel een wedstrijd die telkens mooi georganiseerd wordt en waarbij we als speler in de watten gelegd worden.

Het is sowieso een leuke formule. Zeer toegankelijk voor golfers van verschillende niveau’s en je handicap wordt in rekening gebracht. Het kan dus zijn dat je bruto geen prijs pakt maar netto wél.”

De longhitters hebben een streepje voor.

Omdat Stefan sterk presteerde tijdens zijn kwalificatiewedstrijd op Spiegelven vroegen we welk type speler er het meeste kans maakt in de finale…

“Iemand die zijn bal op die dag telkens nauwkeurig rechtdoor weet te slaan heeft altijd een voordeel, maar ik denk dat de ‘longhitters’ sowieso een streepje voor zullen hebben, want er is wel wat plaats op die baan om wat links of rechts te liggen. Hoe die dag ook verloopt, we zullen zoals altijd ons uiterste best doen!”

Volgend artikel