Thumbnail pagina

Start to Golf

Stg

Start to Golf is het project van Golf Vlaanderen om iedereen te laten kennismaken met golf en te laten starten met deze fantastische sport!

Wil je graag starten met golf? Vlaanderen telt in totaal 55 golfclubs, waarvan er meer dan 40 deelnemen aan Start to Golf. Dat wil zeggen dat je in deze clubs op een laagdrempelige manier kan starten met golf zonder dat je meteen lid dient te worden.
Hun aanbod is soms erg verschillend, want wordt volledig door de clubs zelf bepaald.

Zo zal je in clubs met 6 holes of 9 holes, soms ook golfscholen genoemd, iets vaker open dagen of kennismakingsmomenten aantreffen en is het aanbod aan startpakketten meestal groter. Echter, ook heel wat grotere golfclubs met 18 holes of meer doen mee aan Start to Golf en werken met startformules om nieuwe golfers aan te trekken.

Vooraf het aanbod van de clubs even vergelijken kan dus zeker een hulp zijn in het maken van je keuze. Veel hangt ook af van jouw eigen wensen als starter: Wil je met vrienden vrijblijvend een initiatie volgen of neem je samen met je partner een doorgedreven lessenpakket op weg naar je eerst golfhandicap? Start je met golf om nadien zo veel mogelijk verschillende banen te gaan spelen of richt je je eerder tot het clubleven en wordt jouw favoriete golfbaan jouw tweede thuis? Voor ieders wensen en budget is er wat wils.

Op www.starttogolf.be vind je alle info per club!

Start to Golf dag

De Start to Golf-dag is de grote, algemene opendeurdag aangestuurd door Golf Vlaanderen waarop meer dan 35 clubs in Vlaanderen tegelijk nieuwe golfers welkom heten op hun club. Deze staat traditioneel gepland op de laatste dag van de paasvakantie.

Op www.starttogolf.be kan je vanaf begin maart inschrijven voor een gratis initiatie!

Route 36

Om startende golfers op weg te helpen naar Hcp 36 heeft Golf Vlaanderen het begeleidingstraject Route 36 uitgerold. Via verschillende badges in de app kan je je eigen vorderingen opvolgen en je golfcarrière op een leuke manier beginnen.

Ontdek er hier alles over!

Alvast hartelijk dank voor je interesse in de golfsport

Waarom starten met golf? - Wat is golf? - Wat is een handicap?

Hoe begin je met golf? - golfmateriaal - Waar starten met golf? - Route 36