Thumbnail pagina

We zwaaien het GVB uit en heten Route 36 welkom!

Jouw golfclub en Golf Vlaanderen zetten zich sterk in voor startende golfers en net daarom willen we nog meer inspanningen leveren om starters te binden. Het nieuwe Route 36 traject is hiervan het resultaat.

Route 36 is een persoonlijke trajectbegeleiding voor starters om spelenderwijs handicap 36 te behalen. Dit traject vervangt het vroegere GVB-systeem.

Deze trajectbegeleiding is belangrijk om drop-out bij starters te doen dalen. Wist-je-dat de helft van de drop-out (meer dan 3000 golfers per jaar) voorkomt bij spelers die nog geen 2 jaar spelen én geen Hcp 36 hebben.? Jammer dat deze mensen die onze sport leuk vinden om ermee te starten geen volwaardige golfers worden, toch.

Route 36

Wat is Route 36?

Ook de starter kan vanaf nu via het federatienummer en persoonlijk wachtwoord de app installeren.

Via de app kan je je vooruitgang volgen d.m.v. verschillende badges. Elke badge staat voor een bepaalde fase in het starttraject dat je doorloopt.

Bij elke badge zal jouw golfclub de mogelijkheid hebben om informatie toe te voegen (bv. video’s met een rondleiding, kalenders en/of reglementen).

De verschillende tussenstappen zijn: welkom - skills - theorie - on the course - Hcp 36.

De concrete invulling en volgorde van deze badges zijn flexibel en kunnen van club tot club verschillen, maar het uiteindelijke streefdoel is voor iedereen hetzelfde nl. Hcp Index 36!

Op deze manier krijgt de starter steeds duidelijke en transparante informatie over zijn vorderingen.

Route 36 is een positief traject om spelenderwijs naar Hcp 36 te groeien en vervangt het vroegere GVB (Golfvaardigheidsbewijs) dat vaak gepaard ging met stress en examens.

  Ontdek hier alles over Route 36

  Boekje Route 36

  Om zij die een starterspakket hebben genomen of ingeschreven zijn als volwaardig lid, wegwijs te maken in de golfwereld hebben wij een boekje gemaakt waarin je alle informatie kan terugvinden over volgende thema's:

  • Hoe gebruik je de app
  • Hoe wordt je golfer - Route 36
  • Hoe wijzigt mijn handicap index? WHS
  • Hoe meer genieten van golf? Tee it forward - Ready Golf
  Boekje Route 36
  Tee it forward

  Tee It Forward

  Tee It Forward is de tee spelen die bij je spelniveau aansluit, zodat de golfronde uitdagend en leuk is voor spelers van elk niveau!

  In feite bepaalt de lengte van de drive de lengte van de baan die de speler zou moeten spelen.

  Volgende afstanden zijn volgens het Tee It Forward-principe ideaal:

  Heb je een drive van 235 meter? Dan speel je een baan van 6.100 tot 6.600 meter.
  220 meter? Baan van 5.680 tot 6200 meter.
  200 meter? Baan van 5.260 tot 5.800 meter.
  185 meter? Baan van 4.840 tot 5.400 meter.
  165 meter? Baan van 4.420 tot 5.000 meter.
  150 meter? Baan van 4.000 tot 4.600 meter.
  130 meter? Baan van 3.580 tot 4.200 meter.
  115 meter? Baan van 3.160 tot 3.800 meter.
  85 meter? Baan van 2.750 tot 3.400 meter. Deze baan zou bijvoorbeeld de Route 36 baan kunnen zijn in je club.

  Ook voor meer gevorderde spelers is Tee It Forward nuttig. In België spelen we immers vaak banen die te lang zijn voor het niveau van de speler. Banen spelen van de juiste lengte zal helpen om langer plezier te hebben. Door meer naar voren op te teeën zal je nu wél met twee goeie slagen op de green van die PAR 4 raken. En zo hoort het toch in golf, niet? Bovendien ontdek je de baan ook op een heel andere manier. Plots vormt die verre bunker wél een obstakel of komt die waterhindernis helemaal anders in je spel te liggen… Minder meters voor meer golfplezier!