Thumbnail pagina

Route 36

Untitled design 5 min
Route 36

Welkom in Route 36

Het eerste contact met de golfsport is gemaakt, mogelijk via Start to Golf of door de enthousiaste aanbeveling van vrienden of familie. Of je nu begint met een startpakket of direct als lid inschrijft, het ware golfplezier begint nu. Maak gebruik van Route 36, jouw persoonlijke begeleiding om op een speelse manier handicap 36 te behalen. Bij Golf Vlaanderen hebben we als sport al een lange weg afgelegd en zijn we afgestapt van de strenge toelatingstesten die voorheen vereist waren, zoals het oude 'golfvaardigheidsbewijs' (GVB).

  Wat is Route 36?

  Route 36 is jouw persoonlijk traject richting handicap 36. Concreet bestaat het traject uit 5 verschillende fases die je doorloopt op jouw eigen tempo. Telkens je een fase voltooid hebt, ontvang je een badge in de Golf Vlaanderen app. De invulling en volgorde van de badges zijn afhankelijk van de club waar je golft.

  Welke fasen of badges zijn er?

  1. Welkom
  2. Skills
  3. Theorie
  4. On the course
  5. Handicap 36

  Via de immens populaire GV App kan je jouw vooruitgang volgen. Op het startscherm zijn de badges zichtbaar en kan je dus zien waar in het traject je momenteel zit. De golfclub heeft ook de mogelijkheid om bij elke badge informatie toe te voegen. Klik dus zeker eens verder en ontdek video's met een rondleiding, kalenders of leuke evenementen op de club.

   Lees hier het boekje Route 36

   Bekijk dit filmpje en ontdek wat Route 36 is

   WELCOME

   Welkom in onze prachtige golfsport.

   Je lidmaatschap is geregistreerd, je hebt een federaal nummer, je speelt veilig dankzij de golfpolis, je kan je inloggen op de App op je telefoon of tablet… Kortom, je kan beginnen aan je golf carrière! Je starthandicap is handicap 54.

   Ontdek alle informatie
   SKILLS

   Leer golfen

   In deze fase leer je alle kneepjes van de golfswing. Je neemt regelmatig les, individueel of in een groep, op de golfclub. Om deze fase succesvol te voltooien, zal je de skills moeten oefenen en tonen. Wat er exact verwacht wordt, is afhankelijk van het sportief beleid van de club. We helpen je alvast op weg met een reeks oefeningen en tips.

   Ontdek oefeningen en artikels over skills
   THEORY

   Begrijp de golfsport

   Om de golfsport te kunnen beoefenen moet je een aantal principes, regels en de “code of conduct” (vroegere etiquette) begrijpen. In deze fase ligt de focus op het oefenen en begrijpen van de theorie van onze sport. Om deze fase te volbrengen, dien je een testje te doen met praktische voorbeelden. De golfclub bepaalt de voorwaarden om te slagen.

   Oefen de theorie en ontdek alle artikels
   ON THE COURSE

   Speel golf op de golfbaan

   Snel op het gras en ingroeien in de baan is een belangrijk element om het spelplezier te beleven. Je behaalt deze badge door deel te nemen aan de “rabbit” wedstrijdjes of beginners- activiteiten van je club. Kijk dus zeker op de kalender van je club en schrijf je in via de App. Wees niet te terughoudend… iedereen in de club is ooit een beginner geweest. Je moet immers als startende golfer snel ‘het gras proeven’ want daar krijg je pas écht dat unieke golfgevoel.

   Ontdek tips en meer artikels over on the course
   36

   Proficiat! Je behaalt handicap 36

   Het uiteindelijke doel is bereikt: handicap 36. Wanneer je zakt met je handicap onder de grens van 36, zal je de badge 36 ontvangen. Ook je homeclub wordt op de hoogte worden gebracht van je nieuwe handicap index. Blijf nu zeker clubwedstrijden spelen, want zo kan je je handicap verbeteren. Het is een uitdaging om te kijken welk spelniveau je kan behalen! Handicap 36 is ook de handicap waarmee je heel wat banen kan gaan ontdekken en een greenfee boeken. Via de App kan je het greenfee aanbod zien in tal van clubs.

   Ontdek hoe je nog kan verbeteren