;
Thumbnail pagina

Route 36 & golfregels

Untitled design 5 min
Route 36

Route 36

Route 36 is jouw persoonlijke trajectbegeleiding om spelenderwijs handicap 36 te behalen. Dit traject vervangt het oude GVB systeem.

Via de immens populaire GV App en i-Golf zal je je vooruitgang kunnen volgen d.m.v. verschillende badges. Elke badge staat voor een bepaalde fase in het starttraject die je doorloopt. Ontdek hier meer informatie over de verschillende badges.

Welkom - Skills - Theorie - On the course - Handicap 36

Bij elke badge zal jouw golfclub de mogelijkheid hebben om informatie toe te voegen (bv. video’s met een rondleiding, kalenders en/of reglementen). De concrete invulling en volgorde van deze badges zijn flexibel en kunnen van club tot club verschillen.

Route 36 zal in april 2021 gelanceerd worden.

Golfregels

Om de golfsport te kunnen beoefenen moet je een aantal principes, regels en de "code of conduct" (vroegere etiquette) begrijpen. Via I-golf of de GV App kan je jouw regelkennis oefenen en zo kan je o.a. jouw theorie badge tot de helft vullen. Daarna doe je de regeltest volgens de voorwaarden van je homeclub. Als je in de regelproef van je club slaagt, verkrijg je je ‘volle’ theoriebadge.

Maar ook voor de gevorderde speler kan het fijn zijn jouw regelkennis nog eens te oefenen, dit kan via I-golf - barometer of via de GV app - barometer.

Hier een voorproever van de vragen.

10 ETIQUETTEVRAGEN

10 SPELSITUATIES

Vanaf 1 januari 2019 zijn nieuwe golfregels van kracht.

De R&A en de USGA, die het golfgebeuren in de wereld sturen, voeren dan een regelmodernisering door. De bedoeling is de golfregels gemakkelijker te begrijpen en vooral toe te passen zijn. Maar ook om het spel aantrekkelijker, vlotter en sneller te laten verlopen.

  • De belangrijkste wijzigingen werden samengevat in het Nederlands in Golfregels 2019 of via de e-reader (klik hier)
  • Via de website van de R&A: randa.org kan je heel wat Engelstalige info terugvinden.
  • Er is ook een app ontwikkeld waarop de nieuwe golfregels 2019 te vinden zijn. De app Rules 2019 heeft vooralsnog een Engelstalige en Spaanstalige versie en kan hier gedownload worden.
  • De R&A Lanceerde een zogenaamde ‘visual’ met uitleg : https://www.randa.org/en/rog/2019/pages/visual-search
  • KBGF info over de nieuwste regels: klik hier.
  • Er is ook een Engelstalige quizpagina waar je je kennis van de nieuwe regels kunt toetsen: klik hier.
  • Een Nederlandstalige vertaling van het nieuwe regelboekje (de 'Spelerseditie' met de nieuwe golfregels per 2019) is verkrijgbaar via KBGF en uw club of digitaal via: https://golfbelgium.be/nl/golfregels/
Banner N
Delen van de baan2