Thumbnail pagina

George Mackechnie benoemd tot Head Coach Golf Vlaanderen

De Head Coach zal de verschillende ontwikkelingsprogramma?sbeleidsmatig aansturen met de Technisch Directeur Topsport, Karine Guerman. Hij is ook verantwoordelijk voor de communicatie met de verschillende priv? pro?s?n hij is het aanspreekpunt voor de Nationale performance coach Michel Vanmeerbeek.

Als bruggenbouwer zal dit ertoe leiden dat er steeds een eenduidige visie is rond het ontwikkelingsproces van elke speler en waarbij de speler centraal staat. De speler continu laten ontwikkelen in zijn of haar carriëreplanning is en blijft het einddoel.

Voor de uitvoering van de verschillendeontwikkelingsprogramma?s blijven we steunen op:

  • George Mackechnie verantwoordelijke Top GolfVlaanderen /18+
  • Ellen Smets Verantwoordelijke Topsportschool
  • Frank Dhondt Verantwoordelijke Regionale Trainingen met Patsy Van Baarle, Dany Vanbegin en Manuel Willems
  • Ellen Smets Verantwoordelijke Kids Trainingen met Laurence Herman, Raf Vanbegin, Frederik Van Hove, Manue Willems
  • Patsy Van Baarle Verantwoordelijke G-golf

Deze GV Coaches worden bijgestaan door de experten Koen Marx(kin?/fysio), Jan Dierens (mentaal), Hilde Van Oycke (fysiek) en de internationale experten Ryan Lumsden (biomechanics en stats verbonden aan het Australian Institute of Sport) en Orlaith Buckley (Kin?/Fysio oa. verbonden aan de European Tour).

Wie is George Mackechnie?

George (21/12/1976) werkt als pro sinds1997. Hij volgde zijn opleiding aan de Gleneagles Golf Academy en in Nairn GolfClub (Schotland), voordat hij in het jaar 2000 naar België verhuisde. George is momenteel werkzaam op G&CC De Palingbeek en hij is naast Top Golf Vlaanderen coach vanaf heden Head Coach Golf Vlaanderen. Hij is zowel specialist in het gebruik van de PuttLab,als een gediplomeerde instructeur voor de Aimpoint Green Reading-methode. Watzijn lesmethodes betreft, blijft George constant innoveren. Deze innovatie bestaat uit het gebruik Shots to Hole en andere statistische data, digitale meettoestellen zoals Trackman en lesmethodieken zoals "de kalibratie".