Thumbnail pagina

Just Golf route - THEORIE

Just golf route badge theory

Begrijp de golfsport

Om de golfsport te kunnen beoefenen moet je een aantal principes, regels en de gedragscode ( de vroegere etiquette) begrijpen. Wie golf speelt is immers zelf scheidsrechter en bovendien zijn sommige basisregels belangrijk voor je veiligheid. Uiteraard hoe je ze niet allemaal direct vanbuiten te kennen. Je leert ze grotendeels al doende en je kunt ze ook oefenen via de BEgolf-app.

Er zijn de drie grote basisprincipes van golf die wereldwijd bekend en aanvaard zijn:

  • Speel de baan zoals je die aantreft.
  • Speel de bal zoals hij ligt.
  • Speel het spel eerlijk.

De belangrijkste golfregels zijn vastgelegd door de United States Golf Association (USGA) en de Royal and Ancient of St Andrews (R&A), de organisatie die de regels van golf wereldwijd beheert. Deze worden regelmatig herzien en aangepast om de regels van het spel te moderniseren en de consistentie te waarborgen. De laatste versie is die van januari 2023.

Schermafbeelding 2023 08 02 153628

Leer en oefen de golfregels in de BEgolf-app

Via deze applicatie kun je jouw regelkennis oefenen, waardoor je jezelf beter kunt voorbereiden op het spel. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om je badge tot de helft aan te vullen. Zo zet je alvast een geweldige stap vooruit in jouw golfavontuur.

De regeltest bij jouw homeclub

Wanneer je jouw regelkennis voldoende hebt geoefend en klaar bent voor de volgende stap, kun je de regeltest afleggen bij jouw homeclub. De test wordt afgenomen volgens de voorwaarden van jouw club. Hierbij worden jouw begrip van de regels en jouw vaardigheden op de proef gesteld.

Behaal een volle theoriebadge

Als je slaagt voor de regelproef bij jouw club, word je beloond met een "volle" theoriebadge. Dit betekent dat je hebt aangetoond dat je de regels en de code of conduct begrijpt en kunt toepassen tijdens het golfen. Je bent klaar voor de volgende stap, oefen jouw golftechniek en breng alles samen in de praktijk op de golfbaan!

Legende badges:

  • Theorie neutraal: Je hebt nog niet geoefend! Start nu!
  • Theorie half: Je hebt al aardige kennis!
  • Theorie met vinkje: Fantastisch, glansrijk geslaagd!

*Let op: Elke golfclub kan binnen haar werking afwijken van het traject. Informeer even bij je club voor meer info.

Jouw wingman bij het begrijpen van de golfsport

DP logo Trust Knowledge black

Samen met Degroof Petercam, maakt de Just Golf Route je wegwijs in de golfregels, een boeiende stap in je golfcarrière.

Ontdek meer