Thumbnail pagina

Ken je de sportscholen van Meulebeke en Hasselt al?

Sportschool Meulebeke: een uniek onderwijsproject.

Alle leerlingen golf zitten in de 2e of 3e graad secundair onderwijs en kunnen kiezen tussen de richtingen ASO Sportwetenschappen en TSO LO &Sport. Bovendien verblijven ze verplicht op internaat. Door deze unieke combinatie krijgen de leerlingen niet alleen een sportieve opleiding maar krijgenze ook begeleiding op persoonlijk vlak. Het uniek opvoedingsproject, het self-government, leert hen met verantwoordelijkheid omgaan, scherpt hun sociale vaardigheden en nodigt voortdurend uit tot inspraak, initiatief en creativiteit.

Binnen het lessen pakket is er ruimte voor 4u specialisatie, waaronder het keuzevak Golf.
De golflessen gaan door in Waregem en worden begeleid door Julien, Tine Fournier en de plaatselijke Pro Geoffrey Beernaert.

Op woensdagnamiddagkrijgen de leerlingen de kans om 9 en 18 holes te spelen, in Waregem maar somsook op andere locaties. Die competities zijn belangrijk als toepassing van deaangeleerde techniek en om tactisch inzicht te verwerven in het golfspel.

In oktober wordt jaarlijks een 3-daagse stage ingelast met gastlesgevers en wedstrijden op diverse golfbanen (Ter Hille, Palingbeek, Wimereux, Mont Garni, ?). Zelfs tijdens de vrije tijd op het internaat krijgen de leerlingen de kans tot bij trainen op het vlak van techniek.

Naast een pak leerlingen die bij ons hun eerste stappen in de golfsport hebben gezet, gingen ook heel wat goede jonge golfers bij ons naar school en konden dankzij ons aanbod hun handicap verlagen (Sam Gruwez, Kilian Peire, Louis Saccasyn, Emiel Vermeersch, Ruben Rouser?, Brikke Decoster). Deze laatste stapte na 1 jaar zelfs over naar de Topsportschool in Hasselt.

Sportschool Hasselt: samen leren samenleven? Samen sporten.

De sportieve leeromgeving die de school creëert, betekent een meerwaarde in het opvoedingsproject van elke leerling. De afwisseling van sport en studie stimuleert leerlingen zowel op sportief als op intellectueel vlak. Alle sportieve leerlingen, van competitiespeler tot recreant, zijn welkom in Go Next Sportschool Hasselt.

Nie talleen sport dragen ze hoog in het vaandel, ze leggen de lat ook hoog opstudiegebied zodat de leerlingen alle kansen krijgen om in het vervolg onderwijs succesvol te zijn. De school biedt extra ondersteuning aan of extra uitdagingen voor de leerling. GO! Next sportschool Hasselt biedt twee studierichtingen aan: sportwetenschappen (ASO) en lichamelijke opvoeding en sport(TSO). In de studierichting sportwetenschappen krijgen de leerlingen een wetenschappelijke vorming met sport als motivator. De richting lichamelijke opvoeding en sport beschouwt de sporttechnische component als een doel op zich en combineert aanleg voor sport met een degelijke algemene vorming. Beidestudierichtingen hebben verdere studies als doel.

Terwijlde richting lichamelijke opvoeding en sport de leerlingen vooral voorbereidt op vervolg onderwijs op bachelor-niveau, mikt de richting sportwetenschappen eerder op universitaire studies.

De leerlingen krijgen naast een verplichte waaier aan sport de mogelijkheid zich extra te bekwamen in golf als ??n van de vijftien aangeboden keuzesporten. De golflessen gaan door op Flanders Nippon Golfclub Hasselt op dinsdag en donderdag o.l.v. Geert Deferm en Ellen Smets.

Meer info:

www.sportschool-meulebeke.be

www.sportschoolhasselt.be