Wegens de huidige maatregelen betreffende Covid-19 is het Golf Vlaanderen kantoor gesloten en zijn wij telefonisch niet bereikbaar. Je kan alle collega's wel nog steeds bereiken via hun e-mailadres of via info@golfvlaanderen.be
Ik heb dit bericht gelezen
Thumbnail pagina
Met steun van

Park & Play Golf

2020044 PARK PLAY GOLF 50x704

Park & Play Golf update vanaf 18 mei

Onder de noemer ‘Park & Play Golf’ mogen de golfclubs gefaseerd en onder strikte voorwaarden heropstarten. Een moment waar we met z’n allen lang naar uitgekeken hebben.

‘Park & Play Golf’ staat voor ‘de wagen parkeren en meteen de baan op’: geen babbeltje slaan of teetime vragen op het secretariaat, geen tussenstop in het clubhuis en ook na de ronde meteen weer naar huis.

Waar de golfclubs de nodige maatregelen en voorzorgen nemen, zijn er ook heel wat richtlijnen die door de golfers gerespecteerd dienen te worden.

Deze richtlijnen kunnen ten allen tijde wijzigen of bijgestuurde worden op basis van beslissingen van de Crisiscel en Nationale Veiligheidsraad.

Update :

- Onder volgende voorwaarden kan een trainingssessie (vrije golf ronde, greenfee) georganiseerd worden :

   • Elke flight heeft een flightverantwoordelijke
    de flightverantwoordelijke is een meerderjarige, die de reservatie gemaakt heeft en is het aanspreekpunt voor de marshal. Hij of zij is verantwoordelijk voor social distancing, blotehandecontact en slow play.
   • Belangrijk is dat er iemand van de club aanwezig is om dit te superviseren (kan de marshal zijn). .
   • Flights van 4 zijn onder deze voorwaarden mogelijk indien de club dit wenst

  - Groepslessen kunnen terug (los van niveau, geslacht, leeftijd) : start to golf pakketten, jeugdlessen, clinics,... De pro maar ook initiator kan terug zijn rol opnemen.

  - Wedstrijden (ontmoeting tussen clubs, uitwisselen scorekaart, prijsuitreiking,..) zijn nog niet toegestaanVerhuur sportmateriaal kan : buggy’s, trolleys, starterssets, … maar steeds desinfecteren voor- en na gebruik.

  - Noodzakelijke infrastructuur: onder voorwaarden kan de club de lockers en caddyhouse gebruiken alsook Toiletten op de baan.

Samen verantwoordelijk

Nu we dankzij deze versoepelingen opnieuw ons geliefde gras op kunnen, willen we dit vanzelfsprekend graag zo houden. Dat kan alleen indien alle clubs én alle spelers de opgelegde regels en afspraken respecteren. We zijn samen verantwoordelijk voor elkaars gezondheid én voor een positieve evolutie in het golfgebeuren.

We rekenen meer dan ooit op ieders fair play!

Wil u graag het volledige protocol Park & Play Golf' nalezen? Dat kan hier:

18 mei v2 protocol park en play golf
2020044 PARK PLAY GOLF 50x702

Geen 'Blotehandencontact'

Vermijd blotehandencontact. Begroet elkaar zonder fysiek contact en gebruik enkel je eigen materiaal.

Tracht ook je golftas en/of trolley mee te nemen naar huis ipv deze in het caddyhouse te stockeren. Raak ook de vlag of andere objecten op de golfbaan niet aan.

Er zijn hierdoor ook geen harken in de bunkers. Laat de bunker toch netjes achter. We doen dat 'old school' met de voeten of de club.

2020044 PARK PLAY GOLF 50x703

Reserveren verplicht !

Vooraleer je naar je favoriete club vertrekt, dien je verplicht een reservatie te maken.

Zowel voor een rondje op de baan, als voor een les. Alleen zo kan de club het maximum aantal toegelaten personen correct beheren. Speel steeds met dezelfde partners en vermijd het mixen van generaties.

Dankzij de versoepeling inzake 'noodzakelijke verplaatsing' is greenfee mogelijk. De golfer moet zijn gezond verstand gebruiken inzake afstand. Ook de landsgrenzen blijven gesloten (hierover heeft GV geen enkele bevoegdheid). Neem uw federatiekaart en reservatiebewijs steeds mee.

Een reservatie maken kan via de Golf Vlaanderen-app of i-Golf. Ben je hier nog niet mee vertrouwd? Via deze link vind je meer info: https://www.golfapp.be/appindepraktijk.2020044 PARK PLAY GOLF 50x70

Social distancing !

Op en naast de golfbaan respecteren we de social distance van 1.5m ofwel 2 clublengtes van elkaar.

Ook op de driving range dient deze maatregel aangehouden te worden!

Is er slow play of een 'bottle neck' op de baan... hou afstand van elkaar.