Thumbnail pagina

Coaches topsportschool

15

Eén van de steunpilaren van het sportieve beleid van Golf Vlaanderen is een professionele omkadering. De coaches van de GV -Topsportschool zorgen niet alleen voor de technische begeleiding maar staan ook in voor specifieke domeinen zoals: course-management, mentale coaching en fysieke training. Op die manier ontstaat er een continue begeleiding die op middellange termijn zeker zijn vruchten zal afwerpen. Zij zetten de lijnen uit en werken in overleg met de privé-pro aan de gepersonaliseerde sportieve ontwikkeling van elke leerling.

We stellen de coaches in het kort aan u voor:

Coördinatie:

Sporttechnisch Directeur: Karine Guerman (Golf Vlaanderen)
Topsportschoolcoördinator: Michel Tuts (KA2 Topsportschool Hasselt)

Technische omkadering:

Eindverantwoordelijke Trainer Topsportschool: Ellen Smets
Technische Trainer & Course-management: George Mackechnie

Fysische omkadering:

Koen Marx: kiné, stabilisatie en letselpreventie
Hilde Van Oycke: fysieke training en voeding

Mentale omkadering:

Jan Dierens: sportpsycholoog


Sinds verschillende jaren werkt Golf Vlaanderen samen met internationale coaches, als mooie aanvulling op de eigen expertise van de GV-coaches. Het verhaal begon met topcoach Pete Cowen in 1997 en sinds enkele jaren komen internationale experten Ryan Lumsden en Orlaith Buckley naar Vlaanderen voor technische screenings van de spelers en ‘coach to coach’-bijscholingen. GV is erg trots om met deze internationale ervaring aan de slag te kunnen gaan met haar eigen coaches en topsporters!

Internationale expertise:

Biomechanische omkadering:

Ryan Lumsden

Fysische omkadering:

Orlaith Buckley

Enkele keren per jaar screenen deze internationale coaches de spelers van de GV-Topsportschool en Top Golf Vlaanderen om er aan hen, alsook de GV- coaches én de privécoaches hun expertise en werkpunten door te geven. Hiervoor werkt Ryan Lumsden nauw samen met topcoach Pete Cowen.

Dit zijn internationale specialisten in onder andere biomechanica, 3D-analyse, swingstatistiek, blessurepreventie, ‘posture’,trainingstools en trackman. Hun team werkt onder andere met heel wat top pro’s zoals Lydia Ko, Minjee Lee, Shane Lowry, Nick Faldo, Bernard Langer (om er slechts enkele te noemen), alsook met verschillende junior programma’s in Nieuw-Zeeland, Australië, Japan, Ierland, Schotland en … bij ons in Vlaanderen.

Ga terug naar GV topsportschool